• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportske novosti

05.10.2017

18:06

KUKOČ O DEBAKLU I ŠARIĆU: Dario ne može biti spasilac! Ništa dobro nismo uradili na EP!

Košarka

KUKOČ O DEBAKLU I ŠARIĆU: Dario ne može biti spasilac! Ništa dobro nismo uradili na EP!

Podeli vest

Legenda hrvatske košarke Toni Kukoč govorio je o još jednom debaklu "kockastih", a posebno se osvrnuo na Darija Šarića i sve kroz šta je prošao i prolazi ovaj krilni centar

Evorpsko košarkaško prvenstvo se završilo pre 20-ak dana, a u Hrvatskoj se i dalje svode računi zbog debakla "kockastih".

Selekcija Hrvatske eliminisana je u osmini finala od Rusije, a posle toga su mnogi pričali i zvani i nezvani. Sada se oglasio i jedan od najboljih igrača u istoriji Hrvatske Toni Kukoč.

Članu Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog saveza je mnogo toga smetalo, između ostalog i to što Evropsko prvenstvo nije iskorišćeno za smenu generacija, a posebno je apostrofirao slučaj Darija Šarića.

Otkad je počeo da igra košarku, njemu je na teret stavljena uloga spasioca. E to meni smeta. Kakav spasilac? Glupo je razgovarati na takav način, ne može jedan igrač, koliko god dobar bio da spasava reprezentaciju. Njemu u ovom trenutku treba ruka pomoći, a vidim da je otvorena sezona "pljuvanja" po njemu - rekao je Kukoč i dodao:

- Nije baš prošlo mnogo vremena otkako su svi tvrdili da je zasluženo imenovan za rukija godine u NBA ligi, a onda je odjednom postao smeće. Znači, od jutra do večeri se sve promenilo i to je ono što mi najviše smeta. Dario jeste talentovan, ali on još nije izgrađena košarkaška figura i sa njim treba mnogo da se radi. Vratiću se na tvrdnju da mi nemamo sastav igre i zato se dogodilo da Dario u reprezentaciji nije znao šta mora da radi. On čovek nije spasilac, i to je preterano i kontraproduktivno - istakao je Kukoč. 

On je istakao da će mnogo toga morati da se promeni u nacionalnom timu.

Neke smo stvari znali, neke su se samo potvrdile, a najgore je što smo ostali bez rezultata i pritom nismo ništa napravili za budućnost reprezentacije. Šteta je što Evropsko prvenstvo nismo iskoristili da pružimo priliku petorici mlađih igrača, ništa ne bismo izgubili što se rezultata tiče, a u projekciji onoga što dolazi, bili bismo na dobitku. Sada nas svakako očekuje pomlađivanje - poručio je Kukoč za Sportske novosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mileta

pre 6 godina

IMAJU KOMPLEKS I MRZNJU ,ZNAJU DA SU SLABIJI U SVEMU,PA DA SU POBEDILI NAS SVE BI BILO OPROSTENO.OVO STANJE SE ZOVE BOLEST ILI NACIONALNI KOMPLEKS.DA IM NIJE BILO AMERA BANDITA NEBI POBEDILI NI KRAJISKE SRBE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija