• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

18.10.2017

08:29

(VIDEO) ŠOK NA STARTU NBA: Pao Golden Stejt, ROKITSI SRUŠILI ŠAMPIONA!

Košarka

(VIDEO) ŠOK NA STARTU NBA: Pao Golden Stejt, ROKITSI SRUŠILI ŠAMPIONA!

Podeli vest

Nova sezona u NBA ligi počela je spektakularno - posle trijumfa Klivlenda nad Bostonom i Hjuston je došao do pobede, i to nad aktuelnim šampionima Golden Stejtom

 

Iako su za poluvreme primili čak 71 poen, Roketsi su u nastavku odigrali daleko kvalitetnije u odbrani i već na startu naneli poraz prvaku i prvom favoritu za tron i ove godine - 122:121!

Krajnji rezultat sam po sebi govori u prilog dramatičnog meča u Ouklendu.

Gosti iz Teksasa su poveli 44 sekunde pre kraja poenima Pi-Džej Takera sa linije slobodnih bacanja, Kari je potom izgubio loptu, Harden na drugoj strani promašio za tri poena, pa je Voriorsima ostalo 10 sekundi da organizuju napad za pobedu.

Lopta je išla na Stefa Karija koji je odapeo trojku, međutim nije bio precizan, ali nije tu bio kraj drame. Lopte se dokopao Livingston, proigrao Durenta koji je pogodio i izazvao erupciju oduševljenja u hali - ali samo za kratko!

Pregledom snimka sudije su ustanovile da je šut Durenta stigao u milisekundama posle isteka vremena, pa su poeni poništeni, a pobeda pripala gostima.

 

AP PHOTO

 

Najsrećniji u slavlju gostiju bio je predsednik Roketsa Tilman Fertita koji je burno slavio i grlio igrače za trijumf i prvo iznenađenje ove sezone.

Treba reći da je Golden Stejt čitavu poslednju deonicu odigrao bez Drejmonda Grina koji je izašao i više se nije vraćao na teren krajem trećeg perioda zbog povrede kolena. Do tada je bio impresivan: 9 poena, 11 skokova i čak 13 asistencija.

Na drugoj strani, ni novajlija u ekipi Hjustona Kris Pol nije izdržao do kraja takođe zbog povrede kolena, lakše doduše. Doskorašnji plejmejker Klipersa presedeo je poslednje minute utakmice koju je završio sa samo 4 poena, ali i 11 asistencija.

AP PHOTO

Najefikasniji kod gostiju bio je Džejms Harden sa 27 poena, a fenomenalan doprinos dali su igrači sa klupe: Mba Mute sa 14 poena, Taker sa 20 i četiri trojke i Gordon sa 24 iako je promašio svih šest šuteva za tri poena.

Gosti su inače profitirali na šutu van linije 7.25 metara: pogodili su 15 trojki.

Na drugoj strani briljirao je Nik Jang sa 23 poena i šest trojki iz sedam pokušaja i definitivno zasenio prve zvezde tima Karija i Durenta.

Kari se nije proslavio, ubacio je samo tri šuta za tri iz devet pokušaja, ukupno 22 poena. Durent je dodao 20, a Tompson 16 poena.

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Boston Seltikse 102:99. Seltiksi su šokirani strašnom povredom Gordona Hejvorda pogubili konce, pa su u prvom poluvremenu zaostajali 18 poena. Probudili u trećem periodu i vratili egal, ali je Lebron Džejms u samoj završnici vratio Kavsima prednost, da bi u poslednjoj sekundi Irving promašio trojku za produžetak.

Lebron Džejms je ubacio 29 poena i imao 16 uhvaćenih lopti, te dve blokade. Kevin Lav je postigao 15 poena uz 11 skokova, 14 je dodao odlični Derik Rouz, dok je 11 ubacio Džej Kraude.

S druge strane, najbolji u ekipi Seltiksa bio je Braun sa 25 poena uz šest skokova i tri ukradene lopte. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17