• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2017

21:50

EVROKUP: Saletov Bajern utišao "Moraču", Lokomotiva nadigrala Bilbao!

Košarka

EVROKUP: Saletov Bajern utišao "Moraču", Lokomotiva nadigrala Bilbao!

Podeli vest

Bajern je nadigrao Budućnost rezultatom 76:60 i posle četiri kola u Evrokupu ima isto toliko pobeda dok je ovo Podgoričanima bio prvi poraz

Nošeni atmosferom u prepunoj "Morači", košarkaši Budućnosti su na početku meča pružili otpor favorizovanim gostima. Ali, druga četvrtina je bila ključna. Bavarci su je dobili sa 12 poena razlike i u nastavku samo čuvali stečenu prednost.

U ekipi koju predvodi Aleksandar Đorđević najraspoloženiji bili su Buker i Đedović koji su postigli 15, odnosno 13 poena, Mačvana  je dodao 11 i Cirbesa sa 10. Plejmejker Srbije Stefan Jović se u finišu meča upisao u strelce sa linije za slobodna bacanja, a jednom poenu je dodao tri asistencije.

Lokomotiva iz Kubanja pobedila je pred domaćom publikom Bilbao sa 102:86 u četvrtom kolu grupe C Evrokupa. 

Lokomotivu je do pobede predvodio sjajni Trevor Lejsi koji je meč završio sa 20 poena, odlični su bili i Rajan Brokof sa 16 poena i šest skokova, kao i Fran Elegar sa učinkom od 10 poena i devet skokova. 
U poraženom sastavu Džonatan Tabu je ubacio 24 poena, dok je potencijalni reprezentativac Srbije Dejan Todorović postigao 11 poena.

Bilbao je tako ostao na samo jednom trijumfu, kao i Partizan, s tim što su crno-beli slavili u Španiji i nalaze se ispred njih na tabeli.

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga slavili su na gostovanju protiv Ulma sa 95:93 u četvrtom kolu grupe D Evrokupa. 

Srpski košarkaš Marko Simonović podsetio je na partije iz Crvene zvezde, pošto je u pobedi Zenita postigao 17 poena i uhvatio pet lopti.

Najefikasniji kod gostiju bio je Demonte Harper koji je ubacio 23 poena, dok je Sergej Karašev meč završio sa 17 poena.

EVROKUP 

4. kolo

Sreda

A  GRUPA
Andora - Levaloa 79:61
Cedevita - Uniks 94:74
Torino - Darušafaka 60:89


B GRUPA
Galatasaraj - Lijetkabelis 73:78
Budućnost - Bajern 60:76
Grisini Ređo Emilija - Hapoel Jerusalim 61:63

C GRUPA
Lokomotiva – Bilbao 102:86
ALBA – Lijetuvos Ritas 93:86 
Utorak
Limož – Partizan 92:83

D GRUPA
Tofaš - Asvel 82:81
Ulm - Zenit 93:95
Gran Kanarija - Zenit 21.30



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija