• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

07.11.2017

10:15

ŠTIMAC OTVORIO DUŠU: Kažu da sam bio mahač peškira. Za Srbiju, ovaj tim i Saleta bih i to radio!

Košarka

ŠTIMAC OTVORIO DUŠU: Kažu da sam bio mahač peškira. Za Srbiju, ovaj tim i Saleta bih i to radio!

Podeli vest

Novopečeni penzioner, kada je reprezentacija Srbije u pitanju, Vladimir Štimac, rekao je na oproštaju da je u timu bio više od "mahača peškira", kako su ga mnogi nazivali, ali da bi za Srbiju, za svoje drugove i selektora Aleksandra Đorđevića bio i samo to, kada bi od njega tražili

 

Štimac je potvrdio da je odlučio, teška srca, da napusti "orlove", jer stižu mlađi, bolji od njega, kao i da je vreme da se posveti porodici

Istina je, odlučio sam da stavim tačku na igračku karijeru u reprezentaciji Srbije i to je jedna od najtežih odluka koje sam doneo u životu. Postoje dva razloga zašto odlazim. Iskreno, verujem da ima centara koji su mlađi, bolji, ljudi koji će biti lice reprezentacije Srbije narednih bar deset godina. Takođe, prevagnula je i želja da budem sa porodicom, sa decom. Trebalo bi i njima da posvetim vremena. Porodica jeste istrpela malo dosad, ali samo sam želeo da budem odan svojoj zemlji, selektoru, saigračima - rekao je Štimac za Mocartsport.

On je istakao da je uvek sa oduševljenjem igrao za "orlove" i nije mu bilo bitno da li je poziv dobio odmah ili naknadno.

Sa reprezentacijom sam uzeo sve što se moglo uzeti. Meni je reprezentacija dala mnogo, zato mi nije žao što sam joj dao svako leto. Verujem da Srbija zaslužuje sve ovo što se desilo, posebno svi oni koji žive za košarku. Dao sam sve za reprezentaciju Srbije i sveti dres. Oprostio sam se i neću više igrati, ali to ne znači da neću biti s tim momcima u nekim trenucima. Voleo bih da budem uz njih, da ih posetim i da podelimo zajedničku sreću, tugu, sve. Verujem da to nikada neće ni biti problem. Svaki trenutak koji smo proveli zajedno za mene je bilo ostvarenje sna - istakao je Štimac.

Centar srpske reprezentacije je prvi poziv dobio kod selektora Dušana Ivkovića, ali je žetvu medalja ostvario pod dirigentskom palicom Aleksandra Đorđevića.

Ima zluradih ljudi, komentara i priča da sam bio mahač peškira. Iskreno verujem da sam bio malo više od toga. Sale mi jeste dao određenu ulogu, bio sam u igri i onda kada je bilo važno. Opet, kada bi se sve vratilo, kada bi se ovo sve ponovilo… Da, bio bih i mahač peškira u toj reprezentaciji. Sve bih uradio za moju Srbiju, za tim, za moje prijatelje, ljude koji su bili sa mnom svakodnevno, za Saleta, za ceo stručni štab. To je osećaj koji se ne može opisati. To je više od prijateljstva, porodice - naglasio je Štimac.

I poseban deo je posvetio upravo selektoru Đorđeviću, za kojeg nije imao dovoljno reči hvale.

Košarku sam i počeo da igram zbog tog velikog čoveka na klupi Srbije, kao i zbog Vlada Divca, Dejana Bodiroge, Saše Danilovića i svih velikana srpske košarke. Zbog njih sam počeo da treniram i sanjam velike snove. Da maštam o reprezentaciji i medaljama. Oni su usadili u mene košarku, san da želim da postanem sve ono što i jesam sada, da igram za reprezentaciju i igram za svoju zemlju. Hvala mu što me je zvao i moram da kažem da se nikada nisam osvrtao na to da li sam bio pozvan odmah ili naknadno. Bilo mi je važno samo da obučem dres, da pevam himnu, da osvojimo nešto zajedno - zaključio je Vladimir Štimac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 6 godina

Retko,dobar i pošten momak!U našoj Srbiji uspeh se neprašta i uvek će biti zluradih komentara,a zaboravlja se da je Štimac imao itekako veliku ulogu u reprezentaciji i da nas je mnogo puta svojom pozitivnom energijom,bukvalno dizao iz mrtvih!Apsolutno je zaslužio oproštajnu utakmicu i siguran sam,da će se svi njegovi bivši i sadašnji saigrači,plus pravi navijači odazvati pozivu i odati priznanje velikom čoveku i patroti!

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija