• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.11.2017

23:06

SALE PRESREĆAN: Najdraža pobeda u karijeri! Veliko hvala Zvezdi, ali ne i Štimcu!

Košarka

SALE PRESREĆAN: Najdraža pobeda u karijeri! Veliko hvala Zvezdi, ali ne i Štimcu!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da mu je pobeda protiv Austrije jedna od najdražih u trenerskoj karijeri i dodao da je "odrađen dobar posao" na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da ekipa sada treba da se koncentriše na naredni duel

Veoma, veoma bitna utakmica na reprezentaciju i veoma bitna pobeda. Ne znam koliko je bilo moguće da odigramo na ovakvom nivou. Srećan sam i ponosan što ih vodim. Ovo je jedna od najdražih pobeda u mojoj trenerskoj karijeri. Ne lažem. Bio sam nemiran, možda to nije prava reč, ali željan da dođemo do pobede, jer je ovo neki novi početak s novim ljudima - rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.

Srbija je večeras na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedila Austriju sa 85:64.

Bio je ovo jedan od najvećih izazova s kojim smo se susreli, jer se utakmica igrala u specifične situacije kojima je svima poznata. Svi su odradili odličan posao za ova tri dana. Poseban je osećaj, a najbitnija je pobeda. Možemo da igramo bolje, a sada je vreme da se odmorimo i spremimo za Gruziju - istakao je selektor "orlova".

On je ponovio da košarkaška reprezentacija na novom početku i da se "nova kuća gradi od temelja".

Selektor je kazao da je ovo bio jedan od najvećih trenerskih izazova u njegovoj karijeri, kao i da su mu u realizaciji njega pomogli Milan Mačvan, Marko Simonović, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica koji su već dugo u sistemu nacionalne selekcije i znaju šta se očekuje od igrača.

Upitan ko će od reprezentativaca ostati za duel sa Gruzijom u ponedeljak, Đorđević je kazao da će "svi momci i dalje biti tu", kao i da će naknadno odlučiti da li će priključiti igrače iz Crvene zvezde.

- Zahvaljujem se svim klubovima koji su pustili igrače, a posebno Zvezdi. Imali su juče težak meč. Na nama je da odlučimo da li vredi da ih priključimo za ovaj kratak period i uvedemo ih u trening - rekao je Đorđević.

On je zahvalio publici na podršci i dodao da je reprezentacija u bilo kom sastavu zaslužila da se dvorana "Aleksandar Nikolić" ispuni do poslednjeg mesta.

Samo ne zahvaljujem (Vladimiru) Štimcu. Rekao je da će uvek biti tu, a gde je sada?! - rekao je selektor uz osmeh i dodao:

- Šalim se, on je stvarno ljudina. Veliko mu hvala. Apsolutno je zaslužio uramljeni dres - zaključio je Đorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17