• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2017

22:37

EVROLIGA: Štimac prejak za Micova, brejk Žocovog Fenera i Olimpijakosa!

Košarka

EVROLIGA: Štimac prejak za Micova, brejk Žocovog Fenera i Olimpijakosa!

Podeli vest

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Armani Milano sa 73:68 u desetom kolu Evrolige, a briljirao je srpski centar Vladimir Štimac, Fenerbahče je dobio Baskoniju 83:69, dok je Olimpijakos slavio u Valensiji 72:64

Štimac je za 24 minuta ubacio 19 poena (7/10 za dva, 5/8 bacanja) i uhvatio deset lopti za novi dabl dabl i indeks 29, a pretio ga je Erik Mekolum sa 15 koševa. Na poraženoj strani je Micov imao 15 poena, tri skoka i pet asistencija a  Džordan je dodao 15 poena. 

Efes je nešto bolje otvorio meč, u prvoj četvrtini došao do plus devet, ali je Armani do poluvremena smanjio zaostatak na tri poena. Efes je ipak u nastavku čuvao vođstvo, Armani je pred kraj čak imao prednost od 68:67, ali je Efes uspeo da preokrene i reši pitanje pobednika.

Košarkaši Himkija pobedili su Brose Bamberg u desetom kolu Evrolige sa 82:73. Srpski košarkaš Stefan Marković povredio se tokom meča zbog čega je na terenu proveo svega 13 minuta, a na drugoj strani u igri nije bilo Luke Mitrovića takođe zbog povrede.

Najbolji je u pobedi Himkija bio Aleksej Šved koji je ubacio Bambergu 26 poena i imao po pet skokova i asistencija, Entoni Gil je dodao tome 14 poena, a Džejms Anderson 12. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins nije se upisivao u listu strelaca.

Najefikasniji u Bambergu je bio Riki Hikmen sa 21 poenom, Brajs Tejlor je imao 14, a Heket i Rajt po 13 poena

Makabi je kod kuće pobedio Žalgiris 81:74 . "Ponos Izraela" je upisao šestu pobedu, dok su Litanci stigli do petog poraza. Noris Kol postigao je 26 poena za pobedničku ekipu, a Vasilije Micić je za Litvanski sastav ubacio šest poena. 

Sigurne pobede ostvarili su Fenerbahče i Olimpijakos.  Aktuelni prvak Evrope bio je bolji od Baskonije 83:69  Marko Gudurić je za žuto-plave postigao dva poena, Najefikasniji u redovima pobednika bio je Naneli sa 16, dok je Slukas dodao 14. Kod domaćina bolji od ostalih bio je Šengelija sa 13 minuta.

Oli je slavio u Valensiji - 72:64.  Nikola Milutinov bio je strelac šest poena za pobednički tim.

EVROLIGA

10. kolo

Četvrtak

Himki - Bamberg 82:73

Efes - Armani 73:68

Makabi - Žalgiris 81:74

Baskonija - Fenerbahče 69:83

Valensija - Olimpijakos 64:72

Petak

CSKA - Barselona 18.00

Panatinaikos - Unikaha 20.00

Real - Crvena zvezda 21.00

prinstscreen



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija