• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

19.12.2017

08:18

JOKIĆU SKOK NEDOSTAJAO DO DABL-DABLA, starter Teo solidan u porazu Klipersa

Košarka

JOKIĆU SKOK NEDOSTAJAO DO DABL-DABLA, starter Teo solidan u porazu Klipersa

Podeli vest

Nikola Jokić bio je blizu dabl-dabl učinka u porazu Nagetsa od Tandera 95:94, dok je Miloš Teodosić bio na svom proseku u porazu Klipersa od Sparsa 109:91

Jokić je kao rezervista dobio 25 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5/9 iz igre), uz devet skokova, te imao po dve asistencije i ukradene lopte.

Teodosić je za 28 minuta kao starter postigao osam poena (3/7) uz pet asistencija, dve ukradene lopte i jedan skok.

Nagetsi su zamalo slavili u Oklahoma Sitiju, ali je Rasel Vestbruk pokazao zašto je MVP, pogodivši 2,3 sekunde pre kraja slobodno bacanje za trijumf Tandera. 

Vestbruk je 16 od svojih 38 poena, što mu je rekord sezone, postigao u poslednjem kvartalu, pogodivši 16 od 28 šuteva, a imao je još devet skokova uz šest asistencija. 

Tander je imao još samo jednog igrača sa dvocifrenim učinkom, Aleks Abrines je postigao 11 poena, dok Denveru nije pomoglo što su to bila petorica. 

Najefikasniji je bio Geri Heris sa 17 uz šest asistencija, 15 je dodao Trej Lajles, dok je 14 ubacio Tori Kreg, a deset dodao Džamal Marej.

Lamarkus Oldridž je predvodio Sparse do lagane pobede nad desetkovanim Klipersima sa 19 poena i osam skokova. Meč je ipak obeležio debitantski nastup Kavaja Lenarda na domaćem parketu ove sezone. 

"Kandža" je postigao sedam poena uz četiri skoka za 16 minuta na parketu. Oldridža su pratili Toni Parker sa 16 uz sedam asistencija, Manu Đinobili sa 13, Rudi Hej sa 12 i Peti Mils sa 11 poena. 

Kod Klipersa, koji su u Teksasu gostovali bez petorice igrača, najbolji u timu je bio Diandre Džordan sa 13 poena i 14 skokova, a isti košgeterski učinak imao je i Džamil Vilson. 

Dvocifreni su bili još Ostin Rivers sa 12, Montrezl Harel sa 11 i Vili Rid sa deset uz šest skokova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija