• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: spuntik

02.01.2018

16:56

PASPALJ PRIČAO O MOŽDANOM UDARU i kako je Divac ogorčen napustio Srbiju!

Košarka

PASPALJ PRIČAO O MOŽDANOM UDARU i kako je Divac ogorčen napustio Srbiju!

Podeli vest

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Žarko Paspalj nedavno je tokom boravka u Americi doživeo moždani udar. Na sreću, njegovo zdravstveno stanje je kako kaže mnogo bolje

- Dobro, sve je u redu. Ne bih mogao da kažem da je tako bilo pre mesec-mesec i po dana. Bilo je to neprijatno iskustvo i čini mi se da je sad značajno bolje, sudeći po mom govoru koji nije bio ni približno ovako dobar. Ne kažem da je sad najbolji na svetu, ali definitivno je mnogo bolji. Bitno je da se sve završilo i rekao bih da je to bila sreća u nesreći. Takve stvari dešavaju se slučajno, a pritom sam zabrinuo mnogo dragih ljudi koji se uvek nađu tu kraj tebe - kazao je u intervjuu za Sputnik Žako Paspalj.

I vrapci na grani znaju šta treba da se radi, ali očito ne postoji ni želja da se nešto promeni. A sve dok se to ne promeni, tu hleba biti neće,
Žarko Paspalj

Objasnio je Paspalj šta se zaista desilo.

- Ne znam konkretno šta su mediji preneli. Bio sam kod Divca 10-12 dana, pa sam nastavio putovanje i otišao kod drugog dragog prijatelja i sve je bilo super. Desilo se što se desilo i kad bih izvlačio zaključak posle svega toga - putovanje je bilo fenomenalno, ali, nažalost, u nevreme.

Divac je prošle godine podneo ostavku na mesto predsednika Olimpijskog komiteta. Paspalj je bio  potpredsednik, pa otkriva kako je preživljavao ono  što se događalo Divcu.

- Nije to bilo ništa novo za mene, sve vreme sam bio upućen u to što mu se dešava. Jedan takav, naš čovek, moj veliki prijatelj, morao je da se oprosti od ove sredine sa jednim ružnim osećanjem o onom što mu se dešavalo desetak godina. Kao narod trebalo bi da poštujemo čoveka koji je toliko dao ovoj zemlji i da se zapitamo zašto je taj čovek otišao sa tolikom ogorčenošću na svoju zemlju. Čini mi se da je sad vrlo srećan, jer se bavi nečim što veoma dobro poznaje. Poslednji put kad sam ga video, činilo mi se da je jako zadovoljan.

Možda bi drugačije bilo da je neko drugi na vlasti, možda bi Partizanu bilo bolje, a Zvezdi lošije, ali ako mi treba da gledamo ko je na vlasti i ko koga više voli, onda ništa od sportaŽarko Paspalj

Paspalj kaže da nakon košarke nije nastavio da se bavi košarkom i da nije pokušavao da se uklopi u stvari koje ga ne interesuju.

I dalje mislim da sportisti treba da se bave sportom, a ne nekim drugim stvarima. Kod nas je sve naopačke. Odlučio sam da ostanem po strani i tako funkcionišem. Mene, kao i svakoga ko ima dva grama mozga, normalno da pogađaju neke stvari koje se nikako ne mogu prihvatiti kao logične, ali šta da se radi? Ovaj život, po mom iskustvu, mnogo je kratak i zaslužuje da se proživi na najbolji mogući način. Zbog svega toga, nisam se bavio ničim što bi me na taj način pogađalo, a samim tim nisam stekao neke posebne neprijatelje - kazao je Paspalj.

Prati šta se dešava u Partizanu koji prolazi kroz tešak period. 

- Priča se o lošoj atmosferi i silnim dugovima, da li je to tačno ili ne, ne želim u to da ulazim. Već godinama govorim da na polju sporta nismo ništa uradili i to nam se vraća kao bumerang, što se posebno vidi u slučaju Partizana i svega što ga prati. Možda bi drugačije bilo da je neko drugi na vlasti, možda bi Partizanu bilo bolje, a Zvezdi lošije, ali ako mi treba da gledamo ko je na vlasti i ko koga više voli, onda ništa od sporta. Mogućnost jednog tima danas direktno zavisi od novca. Ništa nije urađeno da timovi prodišu, da im se da mogućnost drugačijeg funkcionisanja. I vrapci na grani znaju šta treba da se radi, ali očito ne postoji ni želja da se nešto promeni. A sve dok se to ne promeni, tu hleba biti neće - zaključio je Paspalj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija