• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

08.01.2018

09:51

MIROSLAV NIKOLIĆ ZA INFORMER: Krili su od mene 30 godina da sam rođen na Božić!

Košarka

MIROSLAV NIKOLIĆ ZA INFORMER: Krili su od mene 30 godina da sam rođen na Božić!

Podeli vest

Rođen sam na Božić 1956. godine, ali su mi roditelji iz straha od komunista rekli da mi je rođendan 8. januara i tog dana su ga i slavili, otkriva za Informer poznati košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić

Doskorašnji strateg Partizana kaže da mu je majka otkrila istinu tek 1986, kad je napunio 30 godina!

U intervjuu za naš list Nikolić je pričao i o razlozima neuspeha i brzog rastanka sa crno-belima. Iskusni stručnjak preuzeo je Partizan pred početak sezone, ali je pre tri nedelje dobio otkaz zbog slabih rezultata.

Kako ćete proslaviti Božić? 

Sale odlučuje da li ću ostati uz "orlove"

Poslednjih dana se pominje da nećete više biti pomoćni trener reprezentacije Srbije. Da li je to tačno?
- To zavisi od Saleta. On bira tim koji pravi. Tu sam bio dosad, a ako me pozove, biću tu i dalje. Meni je najlepše kada sam sa reprezentacijom i uvek ću se odazvati. To je za mene velika čast i ponos. Uživanje je biti na postolju i slušati himnu svoje zemlje, to je nešto što nema cenu.

- Meni je rođendan za Božić. Znaš kako se kaže: "Hristos se rodi, Muta se rodi." Inače, nisam uvek slavio rođendan na taj dan. Čak mi i u ličnoj karti piše da sam rođen 8. januara.

Zašto vam u dokumentima stoji da ste rođeni dan kasnije?

- Pokojni otac mi je bio vojno lice, pukovnik. Učestvovao je u Drugom svetskom ratu kao partizan, a završio je rusku vojnu akademiju u Krasnodaru. Za vreme Informbiroa, svađe sa Sovjetskim Savezom, svi koji su imali neke veze sa Rusima bili su pod posebnom prismotrom. Vremena su bila takva, komunisti nisu dozvoljavali proslavu verskih praznika. Da neko ne bi pomislio da slavimo Božić, otac je prijavio da sam rođen 8. januara.

Kad ste saznali da ste zapravo rođeni 7. januara?

- Posle mnogo godina, tek kad sam napunio 30. Majka mi je rekla istinu kad je kontrola komunista malo popustila.

Komunista više nema, bar ne na vlasti, ali Partizana ima. Od vas su tražili da crno-bele vratite na pobednički put, ali niste uspeli u tome. Šta je razlog?

Opuštam se u kafani

Pojavio se video-snimak na kojem vam fudbalski trener Miodrag Božović peva "Dva dinara, druže". Otkud vi u društvu bivšeg trenera Zvezde?
- Mi se redovno družimo. Božović me je pozvao kada je došao iz Rusije na par dana i tada je nastao taj snimak. Nije mi se svidelo to što su novinari napisali da sam slavio otkaz u Partizanu, pa ko još normalan to slavi. Samo, imam i ja dušu. Mogu i ja nekad da se opustim. Volim da se družim i uvek ispoštujem sve koji me pozovu. Ja se viđam sa svim trenerima. Ne možemo da budemo kao roboti.

- Kad sam došao, postojao je jedan plan, a onda se to vrlo brzo promenilo. Ja sam želeo da pravim igrače i da vratimo dugove. Bio sam spreman da izdržim lavinu napada navijača i medija i da za narednu sezonu napravim tim koji će napasti plasman u Evroligu. Na kraju je ispalo da sam bio samo kolateralna šteta.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da ste vi upropastili transfer Radeta Zagorca zato što ste rekli da je tražio veliku platu. Kako vi gledate na to?

- Ništa nisam slagao za Zagorca. Ali ako misle da sam kriv, neka bude tako. Mene istina ne pogađa, a druge izgleda pogađa. Takav sam tip, nisam demagog i diplomata. Posebno nikada neću dozvoliti da mi menadžeri sastavljaju tim.

Pominjalo se da ćete tužiti Partizan, da li ste uopšte razmišljali o tome?

- Nikada nisam želeo da pravim probleme klubu. Vidim da su neki tužili Partizan, ali ja to nikada ne bih mogao da uradim. Nisam takav. One pare koje Muta ne odradi, neće nikad ni da uzme. Znam da loše stoje finansijski i nikada im ne bih napravio dodatni problem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija