• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2018

22:51

(VIDEO) EVROLIGA: Gudurić predvodio Fener, PAO srušio Barsu, Musli sjajan u porazu!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Gudurić predvodio Fener, PAO srušio Barsu, Musli sjajan u porazu!

Podeli vest

Marko Gudurić predvodio je Fenerbahče protiv Valensije do pobede 80:67, košarkaši Panatinaikosa savladali su Barselonu 84:75,  dok je CSKA bio ubedljiv u Milanu sa 107:81 u 17. kolu Evrolige

Turci su meč otvorili sa 15:0, Španci su tokom treće deonice uspeli da priprete gostima, tada su vratili u meč i stekli sedam poena prednosti. Međutim, kratko je to trajalo, Fener je brzo vratio tas na svoju stranu, imao i 19 poena više (80:61), a Valensija je do kraja uspela samo da ublaži poraz.

Gudurić je pružio još jednu sjajnu partiju, bio je najefikasniji sa 15 poena, 14 je dodao Datome, a 13 Tompson.S druge strane  Abelde je sa 11 poena bio najefikasniji u poraženom timu. 

Panatinaikos je savladao Barsu  84:75. Jedni i drugi su se  smenjivali u vođstvu, ali su Grci u finišu treće deonice stekli šest poena više, a potom tokom poslednje četvrtine i 11 poena, kada su i prelomili meč. 

PAO je predvodio Nik Kalates sa 17 poena, 12 asistencija, 5 ukradenih lopti i četiri skoka, 17 je dodao i Džejms Gist, 15 je postigao Nikos Papas, dok je 14 ubacio Kris Singlton. Tomas Ertel je bio najraspoloženiji u ekipi Barselone sa 18 poena, 12 je dodao Ante Tomić.

CSKA je demonstrirao silu u Milanu - 107:81. "Armejci" su imali "+14" na poluvremenu (50:36).  Armani je uspeo da dođe do "-6", ali su Moskovljani opet ubacili u brzinu, otišli na "+15" i u nastavku dotukli Italijane.
CSKA je do 13. pobede nosio Nando de Kolo sa 24 poena, po 15 su postigli Serhio Rodriges uz osam asistencija i Vil Klajburn uz devet skokova. Najefikasniji u timu Milana bio je Kejleb Tarčevski sa 17 poena uz šest skokova, 15 je dodao Dairis Bertans, a 13 je ubacio Amat Mbaje. Srpski košarkaš Vladimir Micov je meč završio sa devet poena i pet asistencija.

Makabi je nakon dramatičnog meča ipak dobio Bamberg 90:88. Bamberg je sredinom odlučujućeg kvartala stekao osam poena više, ali to Nemcima nije bilo dovoljno, domaćin je ipak uspeo da preokrene i trijumfuje. 

Najefikasniji u devetoj pobedi "Ponosa Izraela" bio je Majkl Rol sa 23 poena, 14 je dodao Džon Dibartolomeo, a 11 je ubacio Pjer Džekson, po deset poena imali su još Aleks Tajus, Artsjom Parahuskis i Džona Bolden.

Bamberg je predvodio Riki Hikmen sa 23 poena, sjajno ga je pratio Dejan Musli sa 20 uz sedam skokova, dok je Heket ubacio 12.

EVROLIGA

17.kolo

Četvrtka
PAO – Barselona 84:75
Makabi – Bamberg 90:88
Valensija – Fenerbahče 67:80
Armani – CSKA 81:107

Petak
Himki – Real 18.00
Efes – Zvezda 18.30
Žalgiris – Unikaha 19.00
Baskonija – Olimpijakos 20.30



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija