• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stori

23.01.2018

20:18

NEĆU DA SE MENJAM ZBOG ŠLOGA! Žarko Paspalj progovorio o zdravstvenim problemima!

Košarka

NEĆU DA SE MENJAM ZBOG ŠLOGA! Žarko Paspalj progovorio o zdravstvenim problemima!

Podeli vest

Posle šloga koji sam doživeo u Americi biću malo oprezniji, možda u nekoj meri disciplinovaniji, ali ne vidim razlog da se nešto bitno promeni, poručuje Žarko Paspalj, koji je početkom novembra imao moždani udar

On kaže da uživa u čaši vina i lepoj večeri i da se toga neće odreći ni po koju cenu.

Bivši košarkaš posle traumatične epizode u San Antoniju kaže da se stidi što se šlogirao dok je bio gost kod proslavljenog trenera Grega Popovića, iako su dugogodišnji prijatelji.

Smanjiću piće

Paspalj je, inače, već preživeo dva srčana udara, ali je uvek priznavao da bez poroka ne može. Tako i ovaj put.

Trenutak šloga
Naručio sam dupli espreso i koka-kolu, ali kad sam krenuo da zahvalim konobarici, počeo sam da frfljamŽarko Paspalj, legendarni košarkaš

- Posle svega nešto se nisam puno promenio, to mogu da kažem, to je istina. Biću malo oprezniji, možda disciplinovaniji u nekoj meri, ali ne vidim razloga da se nešto bitno promeni. Ima toliko lepih stvari vezanih za budućnost o kojima treba razmišljati, bez veze je da ih propustiš, zar ne? - opušteno kaže Paspalj u ispovesti za magazin "Stori".

Njegov stav nije autodestruktivan već je bivši trofejni reprezentativac navikao da živi život punim plućima.

- Ne odustajem. Svi bismo voleli da nam je u životu sve prelepo i da nam je sve potaman, da se ne razboljevamo i radimo mnoge stvari, ali eto, nekome je tako, nekome nije. Volim da se družim, da posvetim vreme prijateljima i da se tu popije poneka čaša vina i da se jede neka lepa, prijatna večera. To je ono čega se nikad ne bih odrekao. OK, možda ću da izbacim piće. U redu je ponekad boca vina, ali da se tu završi, a ja često stvarno nemam granicu - iskren je Paspalj.

Prvi srčani udar doživeo je u martu 2001, a u julu iste godine drugi infarkt. Ni to ga nije navelo da ostavi cigarete, pošto je poznat kao strastveni pušač koji je svoj porok gajio i dok je igrao u NBA ligi. Kad je krenuo moždani udar Paspalj nije bio svestan šta mu se dešava, ali je sreća u nesreći što je bio u SAD i hitna pomoć je reagovala veoma brzo.

Oporavak traje mesecima

Paspalj iskreno kaže da je pomislio da će se oporaviti za nekoliko dana, ali je vremenom shvatio da je potrebno više meseci.
- Mislio sam da će posledice nestati za dvadesetak dana, ali mi se govor neće u potpunosti vratiti sigurno dva-tri meseca. Sad sam OK, mada još kad se probudim malo frćkam, što bi rekli, ne mogu da potrefim poneku reč, ali mnogo je bolje nego što je bilo. Što bi mladi rekli, zabagujem ponekad. Inače, u svemu ostalom potpuno normalno funkcionišem. Smršao sam deset kilograma. Znači, formula je - ako hoćeš da izgledaš bolje, treba da se šlogiraš. Šalim se, ima i boljih načina - objašnjava Paspalj.

- Naručio sam dupli espreso i koka-kolu, ali kad sam krenuo da zahvalim konobarici, počeo sam da frfljam. Odvratan osećaj. Ona je odmah shvatila šta se dešava, ali ja nisam. Jasno ti je da se nešto dešava, ali ne znaš šta - prepričava Paspalj i dodaje:

- Onako zbunjen, krenuo sam napolje, zakoračio dva metra i prosuo sve iz ruku. Nisam imao nikakav osećaj, nikakav bol, osim što sam se zapitao šta mi je i zašto me telo ne sluša. Zvao sam Grega Popovića, pokušao da mu objasnim šta mi se dešava, ali ni na kraj pameti mi nije bio moždani udar. On je odmah ukapirao i hitna pomoć bila je tu u roku od 30 sekundi. Kako sam završio razgovor s njim, čuo sam sirene.

Blam od Grega

Paspalj posle svega jedino žali što mu je moždani udar pokvario odmor u Teksasu, gde je otišao posle 28 godina kako bi posetio velikog prijatelja Popovića.

- Možda bi Pop sada rekao da to nema nikakve veze, ali meni je bilo toliko neprijatno što mi se ovo desilo, a posebno tamo jer, suštinski, svrha ovog puta bila je da vidim dobrog prijatelja i budem s njim - kaže Paspalj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17