• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

06.02.2018

08:20

(VIDEO) EPSKA BITKA NA NBA PARKETU: Jokić navukao Dvajta Hauarda na foru, PA GA RAZBUCAO!

Košarka

(VIDEO) EPSKA BITKA NA NBA PARKETU: Jokić navukao Dvajta Hauarda na foru, PA GA RAZBUCAO!

Podeli vest

Nikola Jokić je u noći između ponedeljka i u torka imao jedan od najtežih zadataka u svojoj karijeri, a obavio ga je - fenomenalno

Iako postoje dominantniji centri od Dvajta Hauarda, kako u košgeterskom smislu, tako i po raznovrsnosti poteza kojima izluđuju rivale, centar Šarlot Hornetsa spada u istinske NBA zvezde. Ne samo po činjenici da je osam puta bio Ol-star, pet puta član idealne petorke lige, ili po tome što je tri sezone završio kao najbolji NBA defanzivac, pet puta kao najbolji skakač, u dva navrata kao najbolji bloker. Ne, to jesu dostignuća vredna hvale, poput onih da je osvojio i olimpijsko zlato i ono na šampionatu planete. Dvajt Hauard je, prosto, stena u obruču. Jedan od najjačih, ako ne i najjači u tom, fizičkom smislu.

Tanjug/AP

NBA REZULTATI:

Detroit (26-26) - Portland (29-25) 111:91
Indijana (30-25) - Vašington (31-22) 102:111
Majami (29-25) - Orlando (16-36) 109:111
Nju Orleans (28-25) - Juta (25-28) 109:133
Denver (29-25) - Šarlot (23-30) 121:104
Sakramento (17-36) - Čikago (18-35) 104:98
LA Klipers (27-25) - Dalas (17-37) 104:101

Štaviše, u borbi sa deset godina starijim centrom, prvim pikom NBA drafta iz 2004, naš 22-godišnjak je najpre muku mučio sa snagom direktnog rivala, ali ne onoliko koliko je to recimo bio slučaj prošle sezone. Rad na fizičkoj spremi preko leta, ma koliko umeo da zasmeta ovdašnjim ljubiteljima košarke zbog propuštanja jednog reprezentativnog ciklusa (nakon liderske uloge u prethodnom, olimpijskom), donosio je plod u smislu - da Hauard nije baš mogao da radi šta hoće. Iako je bio sjajan.

Konkretno, za prvo poluvreme, Jokić je ubacio samo pet poena, uz sedam skokova i pet asistencija, a Dvajt Hauard je za dve uvodne četvrtine dao 15 poena, šutirajući 7/7. Nije se baš dobro pisalo Denver Nagetsima...

A onda, potpuno drugačije izdanje i čitave ekipe, i samog Jokića u drugom poluvremenu. Hauarda je sveo na četiri poena (šut 2/4), a on sam se razgoropadio - ubacio je deset poena, imao devet skokova i dve nove asistencije. Njihova antologijska borba izgledala je ovako:

Denver je ostvario trijumf, Šarlot je savladan sa 121:104, a Nikola Jokić je meč, u kome je bio starter, završio uz 32 minuta nastupa sa 15 poena (šut za dva 3/7, za tri 2/4, sa linije penala 3/3), čak 16 skokova, kao i sedam asistencija, dve osvojene lopte i tri izgubljene. Ako vas zanimaju samo njegovi ofanzivni potezi na ovom meču, evo ih pred vama u skraćenom snimku:

Tanjug/AP

Hauard? On je zastao na 19 poena i sedam skokova, a baš njemu i Nikoli govorio je posle meča Majkl Malon, trener Denvera čiji je najbolji strelac bio Geri Heris sa 27 poena:

- Jokić je sve to planski uradio (smeh). 'Namestio' je Hauarda, pustio ga da šutira 7/7, da ne nailazi ni na kakav otpor... Navukao ga na to da u prvom poluvremenu misli 'ovo će biti lako', a onda, poput boksera koji se isprva sve vreme brani i iscrpi rivala, zada kobne udarce. Šalu na stranu, mi smo uradili neke promene na poluvremenu, poslali smo Nikoli podršku u reketu, ali i on sam je značajno digao nivo svoje igre. Bio je ovo jedan zajednički poduhvat - rekao je nasmejani Malon.

Teo se nije proslavio, Bobi postavio novi rekord - odigrao sedam desetinki!

Srpski centar Boban Marjanović debitovao je za Los Anđeles Kliperse koji su preokrenuli i pobedili Dalas na svom terenu 104:101.

Serija 13:0 za "blickrig" finiš bila je ključna za ekipu Doka Riversa koji je ignorisao Bobana kada je bilo stani pani za Kliperse, ali mu je ipak ukazao šansu da se pojavi na terenu i upiše prve trenutke na terenu, i to sedam desetinki pre kraja utakmice?!

Pri rezultatu kojim je i završen duel, gosti su imali posed iz auta, kada je Rivers posegao za izmenom: uveo je Marjanovića da svojim dugim rukama stane ispred Vesa Metjuza kome i nije bilo baš najjednostavnije da prebaci zid u vidu srpskog gorostasa.

Uspeo je na kraju da uposli Farela na drugom krjau terena, a ovaj da promaši trojku koja ionako ne bi bila priznata jer je gazio aut-liniju.

Dakle, uspešno obavljen prvi zadatak za Marjanovića u Klipersima, nadamo se samo da će u nastavku sezone imati važnija zaduženja.

Nije ovo prvi put da Marjanović ulazi zarad specijalnog zadatka, u Detoritu ga je Van Gandi uveo na 18 sekundi, pa odmah izveo iz igre.

Miloš Teodosić  je za 21 minut u igri imao tek tri poena (0/1 za dva, 1/5 za tri), šest asistencija i dve uhaćene lopte.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija