• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

06.02.2018

08:27

(VIDEO) BOGDAN JE KRALJ! Srpski reprezentativac vodio KINGSE DO BRUTALNOG GAŽENJA ČIKAGA!

Košarka

(VIDEO) BOGDAN JE KRALJ! Srpski reprezentativac vodio KINGSE DO BRUTALNOG GAŽENJA ČIKAGA!

Podeli vest

Navijači Sakramento Kingsa definitivno imaju novog heroja - Bogdana Bogdanovića, koji je poveo ekipu u trijumf, i to posle zaostatka od 21 poena razlike

Čikago Bulsi su u halu "kraljeva" došli oslabljeni. Nova evropska NBA zvezda Lauri Markanen je, zbog problema sa otkazivanjem letova, propustio ovaj nastup nakon što je dobio dozvolu od kluba da kratko odsustvuje usled rođenja deteta. Trebalo je da igra, ali - nije stigao. 

Centar Bulsa Robin Lopez je isključen u prvom poluvremenu, pa opet... Nije to mnogo smetalo "bikovima" da gospodare terenom na početku utakmice. Dozvolili su Kingsima jednocifren broj poena u uvodnoj deonici (9:28), vodili i sa "+21", ali...

Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović i njegovi saigrači uradili su nešto što je oduševilo sve kojima su Kingsi prirasli srcu.

Korak po korak, iz minuta u minut, topili su prednost gostiju a onda je u finišu upravo naš reprezentativac zadao završni udarac.

Kada je otpočeo poslednji minut, lopta se, pri nerešenom rezultatu, našla u Bogdanovim rukama. Vreme za napad je isticalo, a u poslednjoj sekundi te akcije prošla je kroz obruč - posle njegovog dalekometnog šuta.

Ta trojka je bila početak kraja Bulsa. Dok je Bogdan smireno otpočeo narednu akciju, za odlazak na "+5" zakucavanjem Koli-Stajna, gosti su dvaput promašili svoje pokušaje za tri poena, a na drugoj strani terena tri penala iskoristio je iskusni Džordž Hil, pomogavši "kraljevima" da trijumfuju sa 104:98.

Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović je meč završio kao najbolji košgeter Kingsa, ubacivši 15 poena uz šut 0/2 za dva, 3/7 za tri, te 6/6 sa linije penala. Imao je i četiri skoka, četiri asistencije, dve osvojene i nijednu izgubljenu loptu.

Odigrao je - ovako:

Od Igrača Sakramenta istakli su se još i Hil sa 14, Templ sa 12, te Rendolf, Džekson i Hild sa po 11, dok su u Čikagu bolji od ostalih bili Lavin (27), Holidej (20) i Portis (18 poena, uz 14 skokova).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija