Barcelona/Twitter

14:27 Košarka 0

Informer | 09. 02. 2018.

PEŠIĆ ODMAH ZAVODI RED U BARSI Tim bez odbrane ne može da bude šampionski!

Trofejni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić vratio se na klupu Barselone posle 14 godina, saopštio je katalonski klub

Pešić je potpisao ugovor do kraja sezone i dolazi u klub umesto smenjenog Sita Alonsa.

U Barseloni je radio od 2002. do 2004. godine i u tom periodu doneo titulu u Evrolige i dve titule prvaka Španije.

Veoma sam srećan, spreman sam i motivisan za novi izazov. Za nas sada počinje nova sezona - rekao je Pešić i dodao:

- Moramo da nađemo način da se ujedinimo, ne samo da bismo pobeđivali, nego da bismo se borili. Ne mogu sve da promenim, ali ekipa bez odbrane ne može da bude šampionska - istakao je iskusni stručnjak na promociji.


Od jula 2016. godine nije vodio nijedan tim posle odlaska iz minhenskog Bajerna, gde je bio i sportski direktor, a ranije je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Ðirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde i Valensije.

Uspehe je imao i kao selektor, sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije ima ukupno dve titule šampiona Evrope i jednu sveta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]