• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2018

19:54

VEČITI DERBI U FINALU KUPA! Partizan pobedio Megu i boriće se za Zvezdom za trofej!

Košarka

VEČITI DERBI U FINALU KUPA! Partizan pobedio Megu i boriće se za Zvezdom za trofej!

Podeli vest

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Megom Bemaks - 89:79. U borbi za trofej crno-beli će igrati protiv večitog rivala Crvene zvezde u nedelju

Bez obzira na to što je Mega dugo držala priključak, pretila, stizala na minimalni zaostatak, Partizan je tokom cele utakmice bio u vođstvu i tu prednost nikako nije ispuštao do kraja.

U nekoliko navrata crno-beli su dolazili do 12 poena prednosti, ali je Mega uspevala da se vrati u igru.

Najveća zebnja kod navijača Partizana nastala je polovinom poslednje četvrtine, kada je Novica Veličković isključen zbog tehničke greške, ali tim iz Sremske Mitrovice nije umeo da kazni izostanak kapitena crno-belih.

Konce igre posle toga preuzeli su Đorđe Gagić i Vanja Marinković i bez mnogo problema odveli "parni valjak" do finala Kupa.

Meč za trofej igraće se u nedelju od 21 čas.


PARTIZAN - MEGA BEMAKS 89:79
(20:16, 22:25, 26:19, 21:19)

Dvorana: "Čair". Gledalaca: 4.500.

PARTIZAN: Vilijams-Gos 8 (8as), Marinković 18, Veličković 12 (8as), Gagić 14 (13sk), Si 13, Aranitović 6, Šalić 9, Gavrilović, Von 6, Andrić 3, Tadić, Tanasković.

MEGA BEMAKS: Čančar 20, Čarapić 6, Marjanović 11, Bitadze 6 (8sk), Jaramaz 10, Kapetanović, Samardžiski, Mišković, Rebić 17, Lazić 6, Sinovec 3, Koprivica.

UŽIVO: 

Kraj, pobeda Partizana 89:79.

Vođstvom 86:74 Partizan je ušao u poslednji minut utakmice.

Rebić trojkom održava kakvu-takvu nadu Megi - 82:73 na 2:40 do kraja. A, onda trojka - Marinkovića! Crno-beli imaju 85:73, ponovo su na 12 poena prednosti, a kraj je sve bliže.

Čančar je promašio oba bacanja i šansu da smanji zaostatak Mege na šest poena, a umesto toga Marinković je ubacio trojku i doneo Partizanu ubedljivih 80:69.

Gagić novi skok u napadu i izboren faul, ali realizacija 1/2 - 75:65.

Veliki peh za Partizan: Novica Veličković je isključen! Dobio je tehničku grešku zbog prigovora, a kako je ranije imao i nesportsku, dobio je automatsko isključenje!

Ne koristi Mega prazan hod u napadu Partizana da smanji razliku... Vode crno-beli 71:63 na 7:20 pre kraja. Kazna stiže, po nepisanom pravilu i to trojkom Aranitovića - 74:63.

Tri skoka u napadu Mege i onda pogodak Čančara - 68:62. Nije se nadovezao Jaramaz promašenim čistim zicerom, a to je kaznio Aranitović trojkom za Partizan - 71:62.

Treća četvrtina:

Banđa Si ima 13, Veličković 12, a Gagić 10 poena uz 11 skokova. Kod Mege Čančar najefikasniji sa 15 poena.

Novi pogodak kapitena Partizana je stavio tačku na treću četvrtinu. Vodi Partizan 68:60 pred završnih 10 minuta.

Trojka Veličkovića preko ruke, u poslednjoj sekundi napada - 66:60.

Ponovo tri na tri: najpre Jaramaz, a onda i Si! Francuz je potom realizovao i kontru, doneo crno-belima vođstvo od 63:58.

Ne predaje se Mega, ima odgovor na svaki pokušaj bega crno-belih. Lazić je pogodio u teškoj poziciji ispod koša i smanjio na 56:55.

Đorđe Gagić do desetog skoka, a ukupno 13. za Partizan u napadu! Izborio je faul i pogodio oba bacanja - 56:51.

Zakucava Goga Bitadze, samo je dva razlike za Partizan - 53:51 na 5:40 pre kraja četvrtine.

Banđa Si sa bacanja jedan od dva - 53:47.

Trojka na trojku: Marjanović za Megu, pa Veličković za Partizan - 50:44.

Furiozan početak Partizana u nastavku, serija 5:0 i to je trojku pogodio - Gagić (47:41)!

Marinković i Šalić sa po devet poena su najefikasniji u timu Partizana, dok kod Mege Čančar sa 10 i Rebić sa devet poena.

Kakav zastoj u igri Partizana u poslednja dva minuta četvrtine! Čarapić je u poslednjoj sekundi izborio tri slobodna bacanja posle faula Vilijams-Gosa i njima je smanjila na samo 42:41 na kraju prvog poluvremena!

Idu crno-beli i do +12 pogotkom Šalića (42:30). Odgovor sa druge strane je nova 5:0 mini serija, zbog koje Nenad Čanak uzima minut odmora - 42:35.

Andrić trojkom seče nalet Mege - 33:28. Na nju se nadodaje i Marinković trojkom - 36:28, pa Vilijams-Gos iz rolinga za 10 razlike - 38:28.

Pravi Mega mini seriju 5:0 sa sve trojkom Jaramaza od tablu - 30:28 vodi Partizan, ali i uzima tajm-aut. 

Veličković već ima sedam asistencija, a Marinković i šest poena, jer je pogodio trojku za 30:23. Najveća razlika do sada.

Bitadze je dobio udarac u nos, pa mora da bude na klupi. A, Vanja Marinković sa penala ubacuje jedno - 25:21.

Rebić za Megu, Gagić za Partizan, pa Marjanović trojku za Megu! Efikasan početak drugog dela. Crno-beli vode 22:21.

Prva četvrtina:

Na kraju prve četvrtine Partizan vodi 20:16.

Mala epizoda Kvame Vona: koš, pa ukradena lopta i novi koš - 18:14. A, onda i gubi loptu, da bi Rebić to kaznio - 18:16.

Posle početnih promašaja, sada su se raspucali i jedni i drugi. Zlatko Čančar je ubacio svoju drugu trojku, kojom je smanjio na 13:12.

Banđa Si pokazuje da ume da pogodi i trojku - 11:7.

Šalić, pa onda Si iz kontre, Partizan preuzima vođstvo (6:4), a Mega traži tajm-aut.

Tačno pet minuta igre, Mega i dalje vodi 4:2!

Vilijams Gos sa tri promašaja u uvodnom delu meča...

Nesportski faul napravio je Veličković, sa penala je pogodio Marjanović, ali Mega nije iskoristila napad, pa vodi sa 4:2.

Dva i po minuta igre, dosta promašaja na obe strane, rezultat je 2:2.

Koš Novice Veličkovića je otvorio utakmicu - 2:0.

- Intonira se himna "Bože pravde" i pred ovu utakmicu.

- Pune tribine "Čaira", tu su i frakcije navijača Partizana, nadamo se da će sve proći bez incidenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija