• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2018

16:11

(VIDEO) TRILER, DRAMA I POBEDA SRBIJE! Trojka preko ruke Avramovića srušila Austriju!

Košarka

(VIDEO) TRILER, DRAMA I POBEDA SRBIJE! Trojka preko ruke Avramovića srušila Austriju!

Podeli vest

Košarkaši Srbije su u četvrtom kolu grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedili selekciju Austrije sa 82:81

Završnica za infarkt! Jos jedna veoma loša utakmica "orlova", ali su izabranici Aleksandra Đrođevića za razliku od utakmice protiv Nemačke kada su poraženi (79:74), sada na volšeban način došli do pobede.

Heroj trijumfa u Austriji bio je Aleksa Avramović, koji je 20 sekundi pre kraja na isteku napada sa devet metara pogodio trojku preko ruke!

Srbija je loše igrala tokom većeg dela utakmice, Austrija je u nekoliko navrata imala i dvocifrenu prednost, naši su stizali, ali nisu uspevali da prelome meč.

Srbija je u vinišu treće deonice napravila seriju 11:0 i došla do prednosti (66:63), da bi se u poslednjoj deonici ekipe smenjivale u vođstvu.

Na kraju posle trojke Avramovića, Mahalbašić je imao priliku da trojkom donese pobedu Austriji, ali nije bio precizan.

U našem timu je najefikasniji bio Jelovac sa 21 poenom, Raduljica je dodao 16, Birčević 15, a Avramović 13.

Na drugoj strani je Mahalbašić ubacio 22 poena, a po 10 su dali Murati i Radoš.

Srbija je sada na drugom mestu grupe G sa tri pobede i porazom, dok je Nemačka bez poraza na prvom mestu.

AUSTRIJA - SRBIJA 81:82 (18:21, 25:20, 20:25, 18:16)

Dvorana: "Švečat".

AUSTRIJA: Danek, Duvije, Gutl, Klepič, Koč, Mahalbašić, Murati, Mateo, Ogunsipe, Rados, Šrejner.

SRBIJA: Avramović, Birčević, Đoković, Gagić, Jaramaz, Jelovac, Lešić, Paunić, Peno, Raduljica, Simonović, Tepić.

TOK MEČA

Četrvta četvrtina:

- Mahalbašić je promašio trojku za pobedu Austrije. Kraj! Pobeda Srbije!

- Nekoliko promašaja na obe strane, a onda Avramović! Trojka našeg beka sa devet metara preko ruke na 20 sekundi do kraja meča - 81:82.

- Mahalbašić razbija odbranu Srbije i donosi Austriji +6. Uzvratio je Birčević jednom trojkom, a onda je Raduljica bio polovičan sa penala - 81:79. Još dva minuta do kraja.

- Razigrao se Jelovac i Srbija ima +5 posle njegove trojke (66:71), ali su se Austrijanci vratili serijom 7:0 - 73:71. Tajm-aut Đorđevića.

Treća četvrtina:

- Pet poena je vezao Jelovac za tri poena prednosti na kraju treće deonice - 63:66.

- Dve vezane trojke Birčevića za buđenje Srbije i tajm aut domaćina - 55:49. Klepič je vratio jednu trojku, a onda serija Srbije 11:0 i vođstvo "orlova" posle dugo vremena - 58:60.

- Veliki problemi u organizaciji igre, nekoliko grešaka plejmejkera Ilije Đokovića, i Đorđević je morao da zatraži minut pauze - 52:41. Raduljica je prekinuo seriju Austrije, ali onda koš Šrajnera uz faul - 55:43.

- Za minut i po su prosuli "orlovi" ono što su uradili u finišu druge deonice. Austrija serijom 7:0 opet dolazi do osetnije prednosti - 50:41.

Druga četvrtina:

- Uspeli su naši u finišu prvog poluvremena da uhvate priključak ponajviše zahvaljujući Avramoviću i Simonoviću - 43:41.

- Smanjuju naši preko Raduljice i Paunića (36:31), ali je Duvije sa pet poena vratio dvocifrenu prednost domaćinu - 41:31.

- Loša igra u odbrani našeg tima što je Ausrtija kaznila serijom 12:0 na krilima Šrajnera i Mahalbašića - 34:24.

- Austrija je sa 4:0 otvorila drugu deonicu i Đorđević je odmah zatražio tajm-ait - 22:21. Odgovorio je potom Jelovac košem uz faul - 22:24.

Prva četvrtina:

- Jelovac i Gagić su doneli Srbiji tri poena prednosti posle prve deonice - 18:21.

- Austrijanci su trojkom prekinuli seriju "orlova", ali onda novi nalet Srbije, koja je preokrenula - 16:17.

- Agresivno su krenuli Austrijanci i mnogo bolje su počeli meč što im je donelo rpednost od 9:2. Usledila je serija Srbije 6:0 preko Raduljice, Simonovića i Birčevića - 9:8.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mladen

pre 6 godina

Da se čovjek krsti sa obema rukama. Košarkarji Srbije uprizorili dramu protiv Austrije. Malo čudno da je Austrija tako dobra u košarki.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17