• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

13.03.2018

16:28

HRVATI NAPALI ČOVIĆA: Hoće da ugura i svoj treći klub u ABA, pa da Srbi kontrolišu pola lige!

Košarka

HRVATI NAPALI ČOVIĆA: Hoće da ugura i svoj treći klub u ABA, pa da Srbi kontrolišu pola lige!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović našao se na udaru hrvatskih medija, koji ga optužuju da želi da ugura za sledeću sezonu, kako kažu, njegov treći klub - Borac iz Čačka

Čović već ima u regionalnoj ligi Crvenu zvezdu i FMP, a Hrvati se plaše da bi ulaskom i Borca, do kojeg bi moglo da dođe ukoliko se ostvari ideja o proširenju lige na 14 klubova, Srbi kontrolisali maltene polovinu takmičenja.

- Kada su klubovi po uzoru na Evroligu odlučili da vode ovaj sport i u regionu, pojavio se jedan tip, koji je gledao nešto malo dalje.

Njegovo je ime Nebojša Čović, gazda je Zvezde, FMP-a, a uskoro bi mogao postati čovek koji kontroliše i tri kluba, znači četvrtinu ABA lige. Kojoj je ujedno i predsednik. Uz prećutni dogovor o nenapadanju s Miškom Ražnatovićem, menadžerom, koji u ligi takođe ima svoj klub, Megu.

ABA liga ponovo se bavi formatomza jesen. Na stolu su dve opcije. Jedna je da niko ne ispada, a u nju ulaze dva prvoplasirana kluba ABA 2 lige. Pa bi liga imala 14 članova, što je nonsens i tome se jako protivi Cedevita, Zadar se ne izjašnjava, a Cibona, barem potpredsednik lige Domagoj Čavlović, slaže se sa 14 članova.

Što je karikaturalna glupost. Kad bi ostala liga 12, tu postoji ideja da ispadne MZT, a uđe prvak ABA 2 lige. No, postoji tu opcija da se zanemari nacionalni koeficijent, a prema njemu u ligi sledeće sezone ne bi mogli igrati ili FMP ili Mega, jer Srbija gubi jedno mesto.

Čović je, naravno, bio korak ispred njih. Dok se regija zamarala pričama “14 ili 12”, on je progurao domaćinstvo Fajnal fora ABA 2 lige Borcu iz Čačka, koji je, praktično, njegov treći klub. Nakon Zvezde, FMP-a, imao bi, uz domaćinstvo turnira, “jer se u Čačku teško gubi”, promociju svoje C ekipe. 

Ako se pri tome poništi nacionalni koeficijent, imao bi Čović čak tri, a Srbija pet od 12 klubova u ABA ligi, a dodamo li tu Igokeu, koja je srpski klub, imali bi Srbi 50 posto glasova u Skupštini lige za bilo koju odluku! 

I još nešto, klubova iz Srbije bilo bi pet, a iz Hrvatske i Slovenije ukupno četiri! Uglavnom, Čović je miran jer njemu odgovara, naravno, i da je liga 14 - piše u tekstu Jutarnjeg lista.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija