• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportske novosti

20.03.2018

09:37

AKO JE CIBONA PRODALA ZVEZDI EVROLIGU... Crveno-belima smo dali da promene ime, jer nam je odgovarao brend!

Košarka

AKO JE CIBONA PRODALA ZVEZDI EVROLIGU... Crveno-belima smo dali da promene ime, jer nam je odgovarao brend!

Podeli vest

Nekadašnji direktor Zadra i Cibone Božo Miličević, koji je i jedan od osnivača ABA lige, govorio je o trenutnom stanju u regionalnoj košarci, a jedna od glavnih tema bila je i Crvena zvezda

Cibona je u sezoni 2013/2014 osvojila ABA ligu, ali je zbog finansijskih problema odustala od igranja u Evroligi, pa je njeno mesto pripalo Crvenoj zvezdi.

Na pitanje da li je Cibona, nakon titule u regionalnom takmičenju u sezoni 2013/2014, prodala Crvenoj zvezdi mesto u Evroligi, Božo Miličević je u intervjuu za Sportske novosti odgovorio:

- Ne znam, ali ako je išlo u tom smeru, onda je moralo ići preko visoke politike i gospodarstva.

Sledeće pitanje je bilo da li misli na Ivicu Todorića čiji je "srpski Konzum" Idea kasnije postao glavni sponzor Zvezdem.

- Da, mislim na Todorića. Ali ograđujem se, kažem, ako je Cibona prodala Evroligu. Iako tu spregu ne valja potceniti. 

On se osvrnuo i na period, kada je Zvezda, koja poslednjih godina gospodari ABA ligom, bila u velikim problemima.

- U ovoj je ligi deo zemalja iz Evropske unije i moraju se ponašati u skladu sa zakonima EU, imati čiste ugovore s igračima, a drugi deo lige, e, to su nasleđeni, neki davno zaboravljeni principi poslovanja. Važno je ko se kako zove, brendovima se gleda kroz prste, pa imamo netransparentne klubove. Pitanje je ko bi imao dominaciju kad bi svi bili u istim okvirima - rekao je Miličević i nastavio:

- Mi smo Zvezdi, nije nikakva tajna, dopuštali neke stvari, promene imena, nejasnu situaciju s FMP-om i tu nije bio problem s nama, nego s njihovim zakonodavstvom. Nama je pak odgovarao brend Zvezde. Međutim, kad celi ovaj prostor uđe u EU, ovde će se izgubiti pravila igre koje sada postoje za neke. Dok tako ne bude, u prednosti će biti populisti, bukači, galamdžije i oni će prodavati maglu. Jer ovo što se trenutno događa čisto je prodavanje magle i demagogija - istakao je nekadašnji čelnik ABA lige.

Miličević se osvrnuo i na promene u regionalnom takmičenju, odnosno na to što sada klubovi upravljaju ligom.

- Namerno smo napravili da klubovi ne odlučuju o važnim stvarima. Ta je odluka bila dobra jer je liga bila vrlo objektivna, čemu najbolje svedoči ono finale u Beogradu koje su igrale Cibona i Cedevita. U međuvremenu su se stvari promenile, stasali su neki klubovi, jedni politički, drugi ekonomski, i želeli su preuzeti upravljanje ligom. Ja i dalje mislim da klubovi ne mogu voditi takvu kompleksnu ligu jer tu nema sreće, uvek će biti repova. I nisu svi u ravnopravnom položaju - zaključio je Miličević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija