• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

22.03.2018

08:06

(VIDEO) DENVER I LOS ANĐELES SLAVE SRBE! Jokić i Teo terorišu najveće NBA zvezde!

Košarka

(VIDEO) DENVER I LOS ANĐELES SLAVE SRBE! Jokić i Teo terorišu najveće NBA zvezde!

Podeli vest

Važne pobede "srpskih" ekipa u borbi za plej-of, naši asovi opet blistali

Denver Nagetsi i Los Anđeles Klipersi su zabeležili važne pobede u borbi za plej-of. Ekipa Nikole Jokića slavila je ubedljivo na gostovanju Čikagu sa 135:102, dok je tim Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića bio bolji na strani protiv Milvokija sa 127:120.

Marjanović nije ulazio u igru, ali su i Jokić i Teodosić zabeležili sjajne partije u noći između srede i četvrtka.

Jokić je za svega 23 minuta ponovo imao preko 20 poena. Nije bilo potrebe da igra u poslednjoj četvrtini, jer je Denver već rešio pitanje pobednika dok je srpski centar bio na parketu. Za to vreme ubacio je 21 poen i imao 7 skokova i 5 asistencija. Bio je sjajan u šutu iz igre (9 od 11), a od toga je za dva šutirao 100% (2 od 2).

Poigravao se pod košem sa protivničkim centrima, koji nisu imali rešenje za njega. "Prodavao" im je finte sa basketa, davao koševe na drugi obruč nakon što nasednu na fintu šuta pre toga, a kažnjavao je kada bi ga ostavili samog na šutu za tri poena.

Tanjug/AP

Na kraju su Nagetsi u laganom ritmu stigli do 39. pobede u sezoni, jedne manje od Jute koja je na poziciji broj 8, koja vodi u plej-of. Najefikasniji je na kraju bio Pol MIlsap sa 22 poena i 8 skokova, ali u čak 5 ukradenih lopti. Vilson Čendler je postigao 19, a po 16 Vil Barton i Džamal Mari.

Miloš Teodosić je odigrao sjajan meč u pobedi Klipersa nad Milvokijem. Bio je odlično šuterski raspoložen sa distance (4 od 5 za tri, a 5 od 8 ukupno), pa je uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja na kraju je sakupio 15 poena. Dodao je i četiri asistencije i imao 2 skoka i jednu ukradenu loptu.

Teo je imao pravu malu rafalnu paljbu protiv Baksa i nije čekao ni čas da opali trojku kada god mu se ukazala prilika i to je značajno pomoglo Klipersima da ostanu u trci za plej-of.

Kada je imao priliku za asitenciju ka raspoloženom De Andre Džordanu, i to je Teodosić koristio. Njegov centar je meč na kraju završio sa 25 poena i 22 skoka i 4 asistencije. To je i jedan od razloga zašto Boban Marjanović nije dobio ni minut u igri Klipersa.

Tanjug/AP

Osim Džordana i Teodosića, odlične partije pružili su i Ostin Rivers (22 poena), Lu Vilijams (19 poena) i Tobijas Heris (18 poena).

U Milvokiju se istakao Kris Midlton sa 23 poena, Džabari Parker je dodao 20, a Erik Bledso 19. Prva zvezda tima Janis Antetokumbo u igri je proveo 16 minuta i postigao 12 poena, ali je napustio parket zbog povrede noge u 2. četvrtini i više se nije vraćao u igru.

Sada Klipersi imaju pobedu manje od Denvera, ali i meč manje, a dve manje od Jute, koja je na 8. mestu.

Nema dileme, do kraja regularnog dela će se voditi paklena borba za mesto koje vodi u plej-ofu, a osim Hjustona i Golden Stejta, ostale ekipe nisu sigurne za mesto u plej-ofu.

Derbi večeri odigrali su Klivlend i Toronto, a Kavalirsi su slavili sa 132:129 uz neverovatnu partiju Lebrona Džejmsa, koji je ubacio 35 poena i imao 17 asistencija. Pomogli su mu Kevin Lav sa 23 poena i 12 skokova, kao i Džordž Hil sa 22 poena.

Kod Toronta su najbolji bili Kajl Lauri sa 24 i Demar Derozan sa 21 poenom.

Rezultati:

Klivlend - Toronto 132:129
Filadelfija - Memfis 119:105
Bruklin - Šarlot 105:111
Majami - Njujork 119:98
Čikago - Denver 102:135
Milvoki - LA Klipers 120:127
Nju Orleans - Indijana 96:92
San Antonio - Vašington 98:90


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bizmark

pre 6 godina

Detroit igra lepu kosarku,al bice tesko jer Juta ima dosta povoljni raspored.Klipersi tesko da mogu do same zavrsnice.Al dobro je da Teo i Jokic imaju sjajnu sezonu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija