• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

17.04.2018

14:27

JOKIĆU OD DENVERA 150 MILIONA $! Najbolji srpski košarkaš dobija novi ugovor

Košarka

JOKIĆU OD DENVERA 150 MILIONA $! Najbolji srpski košarkaš dobija novi ugovor

Podeli vest

Nikola Jokić postaje najplaćeniji srpski košarkaš u istoriji NBA lige! Uprava Denvera spremila je novi petogodišnji ugovor za našeg asa, koji će mu garantovati zaradu od 150 miliona dolara, prenose američki mediji

On će tako po visini primanja nadmašiti sve naše košarkaške legende poput Vlade Divca i Predraga Stojakovića. Jokić trenutno ima platu od 1,3 miliona dolara po sezoni i najslabije je plaćeni košarkaš u ekipi.

On ima još godinu dana ugovora, ali već ovog leta će postati ograničeno slobodan igrač. To znači da bi Denver morao da izjednači svaku eventualnu ponudu koju bi Srbin dobio ukoliko bi želeo da ga zadrži. Ukoliko to ne učini, Jokić je slobodan da ide.

Neće da rizikuju

Klub iz Kolorada ne želi da rizikuje i zbog toga će ponuditi Jokiću produžetak saradnje pod mnogo povoljnijim uslovima. On će u prvoj sezoni ugovora dobiti 25,2 miliona dolara, a u poslednjoj 37,3. U proseku, dobijaće 30 miliona dolara godišnje.

Bogdanović među deset najboljih rukija
printscreen

Košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović nalazi se među desetoricom najboljih rukija NBA lige u procentima šuta za tri poena, ukradenim loptama i minutima. Bogdanović je bio peti u šutu za tri poena sa 39,2 procenta. On je tokom sezone ukrao 72 lopte na 78 utakmica i to mu je bilo dovoljno za osmo mesto. Bek reprezentacije Srbije je tokom sezone provodio na terenu 27,9 minuta po meču i time je zauzeo desetu poziciju.

Jokić je u Denver stigao 2015. godine iz Mege kao 41. pik na draftu. Posle tri sezone u NBA ligi postao je najbolji igrač Nagetsa i jedan od najboljih visokih igrača u ligi.

U Denveru se nadaju da će ih srpski reprezentativac konačno uvesti u plej-of, posle petogodišnje pauze. Generalni menadžer kluba Tim Koneli uveren je da će Nikola još dugo godina biti deo njihovog tima.

- Pred nama je veoma važna odluka. Nikola će biti ovde još dugo. On je prosto neverovatan, brzo se razvio i svi ga ovde volimo, a i on voli Denver. Zato moramo što pre da produžimo saradnju sa njim, da ga osiguramo na nekoliko godina - kazao je Konoli i dodao:

- Što duže bude igrao za Denver, to je bolje za nas. Imamo jezgro tima sačinjeno od mladih igrača i nadam se da će nam to doneti odlične rezultate.

Srpski košarkaš je tokom ove sezone prosečno beležio 18,5 poena po meču, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju. Takođe, čak deset puta je imao tripl-dabl. Samo su Lebron Džejms, Rasel Vestbruk i Ben Simons bili bolji od njega u tom segmentu.

Jokić kaže da je izuzetno zadovoljan napretkom koji je ostvario za tri godine u Americi.

- Letos sam mnogo radio na telu i fizičkoj spremi. Zahvalan sam klupskim trenerima na onome što su učinili za mene na tom planu. I tokom ove pauze malo ću odmoriti u Srbiji, pa se vraćam u Ameriku kako bih još više napredovao - poručio je Jokić.

Izmakao im plej-of

Nagetsi su ove sezone bili na korak od plej-ofa NBA lige. Na kraju regularnog dela imali su skor od 46 pobeda i 36 poraza, a plasman u doigravanje izmakao u poslednjem meču, pošto su u produžetku poraženi od direktnog rivala Minesote rezultatom 112:106.

- Kada sam došao, imali smo svega 30 pobeda, sada smo se borili za plej-of do poslednjeg meča. Sigurno da nam je krivo, ali uprkos tome, bila je ovo dobra sezona - zaključio je Jokić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija