• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

20.04.2018

09:07

UKRADENI DRES I PATIKE RADIVOJA KORAĆA, jednog od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena​!

Košarka

UKRADENI DRES I PATIKE RADIVOJA KORAĆA, jednog od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena​!

Podeli vest

Iz prostorija OKK Beograda, u Ulici Zdravka Čelara, u kojoj se nalazi i trofejna klupska sala, nedostaju najvredniji eksponati - poslednje patike i dres reprezentacije u kojem je igrao Radivoj Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaš svih vremena

Vlade Đurović, predsednik kluba, podneo je krivičnu prijavu protiv N.N. lica. Istraga zasad tapka u mestu, a za Blic je objasnio šta se desilo i kako je moguće da stvari tek tako nestanu.

- Nama je to nestalo od 2015. do 2017, kada smo se selili sa jedne na drugu, a zatim i na treću lokaciju na kojoj smo sada. To nije ukradeno iz prostorija našeg kluba, već nam je pri seljenju to neko uzeo - kazao je Đurović.

Potom je dodatno objasnio:

- Mi smo se prvo iz “Pionira”, u kojem smo imali svoje prostorije, selili, zatim smo imali sedište u Braći Krsmanović, a onda smo stvari, pre nego što smo se doselili u Zdravka Čelara, ostavili u jednom kafiću koji je u vlasništvu Dejana Dimitrijevića, bivšeg direktora našeg kluba. Po ulasku u sadašnje prostorije napravili smo popis stvari i utvrdili da je sve tu osim već pomenutog dresa i patika. Tu je levica koja je izlivena u bronzi, pehari koje je 1963. osvojio OKK Beograd, ali ne i patike i dres koje je Korać nosio u reprezentaciji.

Dodao je da je krađa prijavljena i podneta je krivična prijava protiv N.N. lica.

- Mi smo pre četiri meseca podneli prijavu, ali i dalje tapkamo u mestu i nema nikakvih pomaka u istrazi. Nama preostaje samo da čekamo i da se nadamo da će se stvari pojaviti. Još jednom bih zamolio sve da nam, ukoliko imaju bilo kakve informacije, jave - zaključio je Đurović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija