• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

28.04.2018

14:46

(FOTO) EVROLIGA OTVORILA NOVE TERENE na Malom Kalemegdanu, svečanost bez Bertomeua

Košarka

(FOTO) EVROLIGA OTVORILA NOVE TERENE na Malom Kalemegdanu, svečanost bez Bertomeua

Podeli vest

Košarkaška Evroliga otvorila je na Kalemegdanu dva u potpunosti obnovljena terena Crvene zvezde, kao i rekonstruisanu tribinu na terenu Partizana, što je svojevrsno nasledje za grad koji će sredinom maja biti domaćin fajnal-fora tog takmičenja


Na ceremoniji otvaranja terena na Kalemegdanu, u sklopu "One Team" projekta društvene odgovornosti, iako najavljeni, nisu prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević. Nešto ranije saopšteno je da će zbog bolesti događaj propustiti i predsednik Evrolige Đordi Bertomeu.

- Generacije košarkaša koje su igrale ovde u tvrđavi, kako Crvene zvezde koja je 10 puta uzastopno u ondašnjoj Jugoslaviji bila šampion države i Partizan u komšiluku. Mislim da su to bitni faktori, imajući u vidu da je baš na ovim terenima košarka počela da se razvija u našoj zemlji. Sam izbor Evrolige da obnovi ove terene je izvanredan. Zahvaljujem se u ime Beograda, mog rodnog grada. Siguran sam da će Beograd biti pravi domaćin fajnal-for - rekao je legenda srpske i jugoslovenske košarke Dušan Ivković.

starsport


Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da misija kluba ispunjena, jer je Evroliga odlučila da zavšni turnir bude u Beogradu.

- Nama je velika čast ovaj današnji dan, odnosno renoviranje ovih terena jer oni predstavljaju istoriju srpske i jugoslovenske košarke. Ovde je sve pokrenuto, zahvaljujući patrijarsima te košarke - gospodinu Nebojši Popoviću, Aleksandru Nikoliću, Raši Šaperu i Bori Stankoviću - rekao je Čović i zahvalio se gradskoj Upravi, ali i predsedniku države.

starsport


Oni su rekli da ćemo biti prvaci sveta i bili smo prvaci sveta, mi smo mnogo toga uneli u evropsku i svetsku košarku. Što se tiče Crvene zvezde, naša misija je ispunjena, i Evroliga je došla sa završnim turnirom u Beograd. Zvezda je pokazala da smo strateški partneri sa Evroligom, nisu samo pare i ne znam kakva obećanja najznačajniji. Veliko je zadovoljstvo biti na ovakvom nesvakidašnjem mestu u Evropi.

starsport


Predstavnica Evrolige Ebigejl Martin rekla je da je velika čast za tu organizaciju obnavljanje terena na Kalemegdanu, ali i najavila da će "fan zona" tokom fajnal-fora u Beogradu biti upravo na tim terenima. One se takođe zahvalila predstavnicima Crvene zvezde i Partizana.

starsport


Svečanosti na Malom Kalemegdanu prisustvovali su i ambasador fajnal-fora Duško Savanović, sekretar Skupštine grada Beograda i legendarni košarkaš Zvezde Zoran Jovanović, tim menadžer Partizana Dušan Kecman, ali i igrači crveno-belih Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Nemanja Dangubić, kao i Mihajlo Andrić iz Partizana.

starsport


Košarkaši Zvezde, kao i Andrić su se posle svečanosti podelili u dve ekipe zajedno s decom iz "One Team" projekta i prvi zaigrali na novim obnovljenim terenima s podlogom od tartana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija