• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2018

23:20

JAKO JE LOŠE ŠTO SRBIJA NEMA EVROLIGAŠA! Ivković otkrio šta je rekao Obradoviću!

Košarka

JAKO JE LOŠE ŠTO SRBIJA NEMA EVROLIGAŠA! Ivković otkrio šta je rekao Obradoviću!

Podeli vest

Legendarni trener Dušan Ivković rekao je da je veoma loše što srpska košarka najverovatnije predstojeće sezone u Evroligi neće imati svog predstavnika.

- To je jako loše i mislim da je loše za srpsku košarku. To nije budućnost. Nadam se da će naši klubovi pre svega organizaciono da smognu snagu da se vrate. Igračka baza postoji, ovde nisu problem struka i rad i uvek se nalaze rešenja kada je najteže. Mislim da ćemo već u sezoni posle sledeće imati klub u Evroligi. Ovo je jako loše - rekao je Ivković novinarima u Beogradu.

On se potom osvrnuo i na predstojeći fajnal-for u Beogradu, na kom će učestvovati Fenerbahče, Real Madrid, CSKA iz Moskve i Žalgiris.

Srbija i Beograd su verovatno možda zaslužili da i ranije fajnal-for budu domaćini. Verovatno je bilo objektivnih razloga što se to nije ranije desiloDušan Ivković

- Svakako imam određenih simpatija i favorita. Ono što sam video i rekao mom kumu Željku Obradoviću - 'Bravo, kume. Kada je najpotrebnije, tvoj tim igra kako treba, kao i prošle godine. Tvoje reakcije i tvoje vođenje su urađeni na najbolji mogući način' - otkrio je Ivković i dodao:

- Ne treba zaboraviti da je Fener ostao bez kičme tima: najboljeg realizatora (Bogdana) Bogdanovića i (Epkea) Juda, koji je bio stub odbrane. Ne bih želeo sada da na neki način povećam pritisak, da to bude teret i breme favorita, ali, po meni, ako se oporave Kajl Hajns i Nando De Kolo, možemo očekivati prošlogodišnje finale - istakao je Ivković.

Upitan da prokomentariše Žalgiris, najprijatnije iznenadjenje Evrolige ove sezone, Ivković je imao samo reči hvale.

- Često je moj kolega Dule Vujošević voleo da pravi komparaciju budžeta, koliko je ko plaćen, a oni su sigurno imali jedan od najmanjih budžeta, ali su bili najbolji tim što se tiče same Evrolige. Tome je sigurno doprineo Jasikevičijus, tako da imamo novo, stabilno ime u našoj trenerskoj branši - poručio je iskusni stručnjak.

Mislim da ćemo već u sezoni posle sledeće imati klub u Evroligi. Ovo je jako lošeDušan Ivković

On je dodao da mu je žao što se Olimpijakos nije plasirao na fajnal-for u Beogradu, što na "jednoj utakmici u Kaunasu nije pokazao onaj karakter koji ih je krasio, kao i da se Marko Gudurić pokazuje kao dobra investicija Fenerbahčea.

Ivković je bio učesnik otvaranja renoviranih terena na Kalemegdanu, sa predstavnicima Evrolige i projekta "OneTeam".

- Srbija i Beograd su verovatno možda zaslužili da i ranije fajnal-for budu domaćini. Verovatno je bilo objektivnih razloga što se to nije ranije desilo, možda infrastrukturnih, možda period izolacije, raznoraznih kažnjavanja, ratova... Mislim da je Beograd sada spreman i siguran sam da će da napravi najbolji mogući fajnal-for. Što se tiče našeg boravka na ovom legendarnom, istorijskom mestu, ovde možemo da kažemo da se rodila i rađala jugoslovenska, pa i srpska košarka. Evroliga je imala dobar osećaj da ta 'fan zona' baš bude na ovom mestu, koje je stvarno bilo kultno - zaključio je Ivković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija