• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

12.05.2018

19:59

MIŠKO RAŽNATOVIĆ ZA INFORMER: Zvezda i Partizan će igrati na fajnal-foru Evrolige!

Košarka

MIŠKO RAŽNATOVIĆ ZA INFORMER: Zvezda i Partizan će igrati na fajnal-foru Evrolige!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan će jednog dana igrati na završnom turniru Evrolige, uveren je najbolji košarkaški menadžer u Evropi Miško Ražnatović

On je u razgovoru za Informer podsetio da niko nije očekivao da će se Žalgiris plasirati na ovogodišnji fajnal-for, ali je Litvancima to ipak pošlo za rukom.

Ekipa iz Kaunasa napravila je senzaciju u četvrtfinalu eliminisavši Olimpijakos, a Ražnatović je uveren da takvo iznenađenje u budućnosti mogu da naprave i najbolji srpski klubovi.

Potrebna sreća

Njegova izjava zaista zvuči optimistično, imajući u vidu da Srbija naredne godine uopšte neće imati predstavnika u Evroligi. Zvezda je poražena u finalu ABA lige od Budućnosti, pa su Podgoričani izborili mesto u eliti. 

Što se Partizana tiče, crno-beli su ne tako davno, 2010. godine, učestvovali na fajnal-foru. Međutim, već godinama nisu ni blizu Evrolige...

Ima osmoricu na fajnal-foru

Agencija "Beobasket", čiji je Ražnatović vlasnik, zastupa čak osmoricu igrača koji će nastupiti na fajnal-foru u Beogradu.
- Velika je stvar što imamo osam igrača na fajnal-foru. Žalgiris je na početku sezone imao još dva naša igrača, ali su oni u međuvremenu otišli iz kluba. Nadam se da ćemo u budućnosti biti još zastupljeniji na završnom turniru - kaže Ražnatović.

- Svestan sam da trenutno deluje gotovo nemoguće da se Zvezda ili Partizan nađu na fajnal-foru. Ipak, to ništa ne mora da znači. Pa i 2010. isto je delovalo nemoguće, pa se Partizan našao na završnom turniru u Parizu. Verujem da će, uz malo sreće i kada se poklope kockice, to biti moguće. Ove sezone je Žalgiris bio taj koji je napravio iznenađenje, nije isključeno da tako nešto jednom uradi i neki srpski klub - kaže Ražnatović.

Pored Žalgirisa, za titulu prvaka Evrope u beogradskoj Areni boriće se Fenerbahče, CSKA Moskva i Real Madrid. Turski i ruski klub su favoriti za plasman u finale, međutim Ražnatović se ne bi iznenadio i drugačijim raspletom.

- Na fajnal-foru ne odlučuje uvek trenutna forma, već i psihička pripremljenost. Uvek neki tim može da iznenadi. Saglasan sam da su Fener i CSKA favoriti. Igrali su u finalu i prošle godine. Turci će imati i ogromnu podršku navijača, mogu da pretpostavim da će na tribinama biti atmosfera kao da igraju kod kuće. To će biti velika prednost za njih - objašnjava Ražnatović.

Turnir za pamćenje

Beograd će po prvi put u istoriji biti domaćin završnog turnira Evrolige. Ražnatović ističe da je to velika stvar za našu zemlju.

- Fenomenalna stvar je što je Srbija domaćin fajnal-fora. Ne samo za srpsku košarku, već i za grad Beograd, pošto će minimum 15.000 stranaca doći u našu zemlju. Oni će imati priliku da se uvere u sve ono što se priča o Beogradu, a to je da je jedan od najgostoljubivijih gradova - ističe Ražnatović i dodaje:

- Skupština grada je uložila izuzetan napor da ovo bude fajnal-for koji će se pamtiti. I tako će i biti. Pričam vam kao neko ko nije propustio ovaj turnir poslednjih 15 godina.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stjepan supanac

pre 5 godina

у кошарку није уложио НИШТА само скупља кајмак понаша се и изгледа као и сваки други пијачни накупац . не занима њега ни звезда ни партизан ни ф4 ни репрезентација ни кошарка као спорт само паре . имамо ту несрећу да се у србији што се кошарке тиче нешто пита овај балван .

Zikica Popovic

pre 5 godina

Kao i svaki crnogorac u Srbiji se bogati, a u CG.glasa za Mila i bandu gde su Srbi nacionalna manjina,sa manje prava nego psi lutalice.

fisherman

pre 5 godina

Pa vidi druze,kosarka je odavno postala biznis,kao i svi ostali sportovi,kao i svaki drugi posao.Misko se snasao u svemu tome,postao vlasnik kosarkaskog kluba,vlasnik agencije,i mnogi igraci su pored Miska napravili jako dobre ugovore.Licno nisam cuo,niti procitao da je Misko nekoga prevario,da se bilo koji igrac zalio na njega.Niko ne brani ni tebi ni meni da uradimo isto to,imao je ideju,mozak i petlju a to nije NISTA kako ti kazes.Reci coveku koji zastupa Bobija,Spanulisa,Hantera,Diksona,Hajnsa,Nikolsa i mnoge druge pre njih,da je balvan,vise govore o tebi veruj mi.

Srdjdjan

pre 5 godina

Ja ti ne verujem. Balvan. Neka radi svoj posao, a u CG neka filozofira.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija