• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2018

19:59

(FOTO) ŽOC, GUDURIĆ I KALINIĆ U FINALU EVROLIGE! Obradović ide po 10. titulu!

Košarka

(FOTO) ŽOC, GUDURIĆ I KALINIĆ U FINALU EVROLIGE! Obradović ide po 10. titulu!

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea su u finalu Evrolige pošto su u prvom polufinalnom meču savladali Žalgiris rezultatom 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17)

Željko Obradović će imati priliku da u svojoj zemlji u dvanaestom finalu elitnog takmičenja osvoji jubilarnu desetu titulu.

Borili su se puleni trenera Šarunasa Jasikevičusa, nisu dozvolili favorizovanom Feneru da tek tako prošeta do finala. Turci su imali i 12 poena prednosti, ali su tek nakon dramatičnog finiša izborili finale Evrolige. Litvanci su se nekoliko puta vraćali u život, uveli meč u dramatičan finiš, bili na 5 poena 45 sekundi do kraja, ali do prekreta nisu mogli. 

Bobi Dikson je vodio Fener do trijumfa sa 19 poena, Datome je dodao 16,Slukas 14. Kalinić je postigao dva poena, imao je i dve asistencije, dok Marko Gudurić nije postigao niti jedan poen. Na drugoj strani Pangos je sa 16 poena bio najbolji u ekipi Žalgirisa, Dejvis je dodao 12, dok je Vasa Micić upisao 5 poena, ali je imao i 5 izgubljenih lopti.

starsport


Furiozno su krenuli Turci i poveli 7:1. Litvanci su delovali malo pogubljeno na startu, tek posle pet minuta ubacili prve poene iz igre, ali su se konsolidovali i prišli na tri poena (10:7). Međutim, posle prvih 10 minuta igre ipak su bili u minusu šest poena, zahvaljujući Datomeu koji je ubacio pet vezanih poena za 19:13.

starsport

Datome je nastavio gde je stao u prvoj četvrtini, vezao četiri poena i povećao prednost ekipe iz Istanbula, da bi u nastavku Veseli bio u centru pažnje. Sa dva poena sredinom četvrtine doneo je Feneru prvu dvocifrenu prednost od 30:20, a potom monstruoznim zakuvacanjem povećao na 32:20. "Zeleni" su ipak uspeli da se konsoliduju i do kraja poluvremena dođu do jednocifrenog zaostatka - 39:33.

starsport

Primakne se Žalgiris, ali Fener ubaci u brzinu i pobegne - tako je bilo i u nastavku utakmice. Meli, Slukas i Vonamejker trojkom odveli  su Fener na 48:37, a naš Kalinić ubacio za +13 - 50:37. 

starsport

Međutim, "zeleni" su uzvratili žestokom serijom od 11:0 i pred poslednjih 10 minuta igre imali samo četiri poena manje (54:50). Nije to ipak dugo trajalo. Turci su zahvaljujući Diksonu opet pobegli, vezao je dve trojke i  odveo Fener na 12 poena - 66:54.

Žalgiris se još jednom stigao da se vrati u meč. Tokom poslednjih 50 sekundi bili su Litvanci na pet poena minusa, ali za preokret snage nisu imali.

starsport

FENERBAHČE - ŽALGIRIS 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17)

Dvorana: "Štark Arena". Sudije:  Danijel Jerezuelo (Španija), Sreten Radović (Hrvatska), Olegs Latiševs (Letonija)

FENERBAHČE: Tompson, Meli 4, Mahmutoglu, Vonamejker 9, Slukas 14, Nanali, Gudurić, Veseli 8, Kalinić 2, Dikson 19, Duverioglu 4, Datome 16

ŽALGIRIS: Dejvis 12, Pengos 16, Tupan 6, Udrih 2, Jankunas 4, Šajus, Milaknis, Micić 5, Vajt 10, Kavalijauskas 5, Valinskas, Ulanovas 7.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija