• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2018

09:53

(FOTO/VIDEO) REAL SRUŠIO ŽELJKOV SAN O TITULI U BEOGRADU! Madriđani upisali desetu "recku" u Evroligi!

Košarka

(FOTO/VIDEO) REAL SRUŠIO ŽELJKOV SAN O TITULI U BEOGRADU! Madriđani upisali desetu "recku" u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Real Madrida osvojili su titulu u Evroligi pošto su u finalu u Beogradskoj areni pobedili ekipu Fenerbahčea sa 85:80

Borba Reala i Željka Obradovića za 10. titulu prvaka Evrope završila se pobedom Madriđana.

Madriđani su potpuno zasluženo došli do titule, jer su u većem delu utakmice bili u vođstvu, i imali čak i dvocifrenu prednost.

Fener je bolje bolje utakmicu i bio u prednosti do finiša prve četvrtine, kada je Real preokrenuo i do kraja sačuvao vođsto.

Na kraju je bila i dramatična završnica jer je Fabijen Kozer promašio dva penala pri vođstvu Reala (81:78), ali niko od igrača Fenera nije uzeo loptu pa je Trej Tompkins posle ofanzivnog skoka poentirao i praktično rešio utakmicu.

Najefikasniji u Realu bio je Kozer sa 17 poena, dva manje ubacio je Luka Dončić, a dvocifren je bio još Tompkins sa 10 poena.

Na drugoj strani je Nikolo Meli bio najefiksniji sa 28 poena, a podršku je imao samo u Bredu Vonamejkeru, koji je ubacio 14 poena.

Nikola Kalinić je postigao sedam poena, a Marko Gudurić se nije upisao u strelce.

REAL - FENERBAHČE 85:80 (21:17, 17:23, 25:15, 22:25)

Dvorana: "Beogradska arena". Sudije: Lamonika, Rižik, Latiševs.

REAL: Kozer, Rendolf, Fernandez, Dončić, Rejes, Kampaco, Ajon, Kerol, Tavares, Ljulj, Tompkins, Tejlor.

FENERBAHČE: Tompson, Meli, Mahmutoglu, Vonamejker, Slukas, Nanali, Gudurić, Veseli, Kalinić, Dikson, Duveriolu, Datome.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Popravni za Kozera, koji sada ne greši, pogađa oba i "svira" kraj - 85:80.

Kozer je promašio oba bacanja, ali smušenost igrača Fenera iskoristio je Tompkins i pogodio posle ofanzivnog skoka - 83:78.

Kerol je polovičan sa penala, a Dikson pogađa trojku za dramu u Areni. Još 22 sekunde do kraja - 81:78.

Igra se koš za koš u finišu meča, Real uspeva da ukroti sve nalete Fenera - 80:75, Laso je tražio minut odmora na 40 sekundi do kraja.

Čuva Real prednost, na dva minuta do kraja, Madriđani vode 76:69. Tajm-aut je zatražio Obradović.

Fener je u velikom problemu, raspoložen je samo Meli, koji je postigao novu trojku, ali to je nedovoljno za ovako važnu utakmicu - 74:66. Još četiri minuta do kraja utakmice.

Izgleda da Madriđani "lome" meč. Posle nesportskof faula Veselog, dva bacanja je pogodio Dončić, a onda i trojka Kerola za +10 - 71:61.

Dončić je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, na drugoj strani trojka Melija posle ofanzivnog skoka Kalinića - 66:61. Još sedam i po minut do kraja.

Meli je pogodio uz faul, na drugoj strani dva penala Tompkinsa - 65:58.

Treća četvrtina:

Real sa maksimalnih +8 odlaze ulaze u poslednjih 10 minuta - 63:55.

Real beži na +7 posle trojke Dončića i poena Kozera (59:52). Usledilo je zakucavanje Kalinića, ali je uzvratio Tavares - 61:55.

NIkolo Meli drži Fenerbahče u igri, vezao je pet poena, potom i koš Vonamejker uz faul, ali Rejes čuva prednost Reala - 52:50.

Bolje je drugo poluvreme počeo Real, Kozer je sa pet vezanih poena doneo preokret i vođstvo Madriđanima - 45:40.

Druga četvrtina:

Bez koševa do kraja druge deonice i ekipa Željka Obradovića na odmor odlazi sa dva poena prednosti.

Preokret Fenera posle serije 7:0 (35:37). Potom je Kerol pogodio trojku, ali je uzvratio Slukas i Pablo Laso je zatražio tajm-aut na pola minuta do kraja poluvremena - 38:40.

Prišao je Fener na pola koša zaostatka (31:30), ali onda poeni Tompkinsa i Tavaresa - 35:30.

Vraća se Fener, a najzaslužniji za to je Nikolo Meli, koji je vezao sedam poena  - 27:24. Potom koš Ljulja, odgovorio je Datome - 29:26.

Nastavlja Real u ritmu iz finiša prve deonice, pravi seriju 4:0 posle koje Obradović traži tajm-aut - 25:17.

Prva četvrtina:

Preokret Reala posle trojki Fernandeza i Ljulja (18:15), smanjio je Fener posle prodora i koša Slukasa - 18:17. Na kraju trojka Rendolfa za kraj prve deonice - 21:17.

Konačno je proradio još neko u Realu, trojka KOzera i koš Ajona, dok Duveriolu nastavlja da rešeta - 13:11.

Ponovo pogađaju Duveriolu i Kalinić, dok na drugoj strani i dalje samo Dončić poentira - 11:6.

Nešto bolji početak Fenera, koji je posle koša Duveriolua i trojke Kalinića vodi 5:0, ali je Dončić uzvratio sa četiri poena - 5:4.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija