• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tportal

21.05.2018

14:20

DONČIĆ BOLJI OD DRAŽENA? Evo šta o tome kaže Aca Petrović!

Košarka

DONČIĆ BOLJI OD DRAŽENA? Evo šta o tome kaže Aca Petrović!

Podeli vest

Ocene kako je Luka Dončić danas na nivou Dražena Petrovića, pa čak i bolji od njega, došle su i do Ace Petrovića, koji je na to dao veoma zanimljiv komentar

Luka Dončić je imao neverovatnih godinu dana: osvojio je Evropsko prvenstvo sa Slovenijom, Evroligu sa Realom i postao MVP košarkaške sezone u Evropi. I to sve sa samo 19 godina.

Jednu više imao je Dražen Petrović kada je odveo Cibonu na vrh Evrope 1985. godine.

Na pitanje da uporedi Luku Dončića sa njegovim pokojnim bratom, Aca Petrović je rekao:

- Često me to pitaju i jako mi je teško upoređivati tadašnju i današnju košarku, u kojoj se igra puno čvršće u odbrani. Danas su odbrane toliko kvalitetne da više nema igrača koji bi ubacio 50 koševa, kao što je često radio Dražen. U tom finalu u Atini Dražen je ubacio 36 poena, ali da nije bilo Mihovila Nakića, koji je imao 25 skokova, tu utakmici ne bi dobili. Da je bilo potrebno, ubacio bi Dražen i 50 te večeri, ali tada se igrala drugačija košarka - istakao je Aca Petrović.

I onda je poentirao sa pričom kako bi Dražen izgledao u današnjoj košarci.

-  Kada bismo recimo Dražena ubacili u kalup današnje košarke, on bi verovatno ubacivao oko 20-30 poena, pa bi morao da distribuira loptu na kvalitetan način. Ali, po karakteru su Luka i Dražen jako slični, iako se njihov stil igre dosta razlikuje - zaključio je Aca Petrović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
exSer b

pre 5 godina

Yes, obadvojicu je napravio Srbin. To ti je to, Srpska mud. su najaca.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija