• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

28.05.2018

07:07

BEZ KRALJA NE VALJA! Neverovatni Lebron odveo Klivlend u finale!

Košarka

BEZ KRALJA NE VALJA! Neverovatni Lebron odveo Klivlend u finale!

Podeli vest

Košarkaši Klivlend Kavalirsa plasirali su se u veliko finale NBA, pošto su u sedmom, odlučujućem, meču savladali kao gosti Boston rezultatom 87:79

Ponovo neverovatnu partiju odigrao je Lebron Džejms koji je utakmicu završio sa 35 poena, 15 skokova i devet asistencija, dok je na terenu proveo svih 48 minuta.

Džejmsa je odlično ispratio Džef Grin koji je bio "X" faktor na ovom meču. Krilni igrač susret je završio sa 19 poena i osam skokova, a odličan doprinos imao je i Tompson 10 poena i devet skokova. 

Tanjug/AP


U domaćem sastavu Džejson Tejtum ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Horford je postigao 17, Moris 14, odnosno Braun 13 poena. 

Od starta meča gledali smo ujednačenu igru i videlo se da će pobednika odlučiti sitnice. Imao je Boston na početku druge deonice dvocifrenu prednost, ali su Kavsi uspeli da priđu i da to poluvremena smanje na - 4, 43:39. 


Utakmica nija bila mnogo lepa za gledanje, pošto smo videli veliki broj promašaja na obe strane. Međutim, daleko od toga da nije bilo lepih poteza, među kojima se izdvajaju blokada Lebrona Džejmsa i zakucavanje Tejtuma preko "Kralja".

Tokom drugog poluvremena Klivlend je malo po malo preuzimao inicijativu, a jedan od glavnih igrača, uz Lebrona, bio je Džef Grin. Nekadašnji igrač Bostona pogodio je neke veoma važne šuteve na početku 4/4 i Kavsi su tada ostali u igri. 

Onda je palicu preuzeo Džejms koji je pogodio nekoliko važnih šuteve, dok Boston nikako nije uspeo da pronađe pravi ritam. Posebno loše odigrao je Teri Rozir koji je meč završio sa samo četiri poena (2/14 iz igre). 

Tanjug/AP


Na minut do kraja pobednik je već bio poznat pošto je košem Džejmsa prednost Kavsa otišla na +10. Klivlend tako slavi četvrto finale u četiri godine, odnosno Lebron osmo uzastopno. 

Boston na kraju nije uspeo da sa 'polovnim' sastavom uđe u veliko finale, iako im je za to malo trebalo. Podsećamo, Kelti su tokom celog plej-ofa igrali bez Kajrija Irvinga i Gordan Hejvorda. 

Klivlend će u velikom finalu igrati protiv Hjustona ili Golden Stejta, čiji je sedmi meč na programu u noći između ponedaljka i utorka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija