• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2018

19:54

(FOTO) ZVEZDA TROJKAMA RAZNELA PARTIZAN! Crveno-beli sa "+25" do 1:0 u polufinalnoj seriji!

Košarka

(FOTO) ZVEZDA TROJKAMA RAZNELA PARTIZAN! Crveno-beli sa "+25" do 1:0 u polufinalnoj seriji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 87:62 u prvom meču polufinala Superlige Srbije i vode sa 1:0 u seriji

Druga utakmica Zvezde i Partizana igra se u sredu, a crno-beli su domaćini. 

Zvezda je došla na korak do novog finala domaćeg prvenstva, pošto se serija igra na dve pobede. Partizan je imao šansu da se vrati u meč u trećoj četvrtini kada je bio na pet poena u nekoliko navrata, ali za završni udarac nije imao snage.

Ročesti je bio najbolji najefikasniji sa 22 poena uz 6 skokova i 5 asistencija,  Alen Omić ga je pratio sa 15 poena, dok su po 10 poena dodali su Davidovac i Dobrić. 

Najbolji kod Partizana bio je Kvame Von sa 16 poena i 5 asistencija, četiri poena manje postigao je Vilijams-Gos, dok je 10 dodao Đorđe Gagić. 

Zvezda je posle sporog strata serijom 15:0 u prvoj četvrtini otišla na 20:10 i na kraju ovog perioda igre imala osam poena prednosti. Međutim, crveno-beli su vrlo loše otvorili drugi period utakmice. Bili su bez koša tri minuta. Nije baš ni Partizan briljirao, ali je ipak uspeo da se primakne na četiri poena (24:21). Ali, domaćin je ekspresno otišao na 34:22. Dobrić, Antić Feldin ubacili su tri vezane trojke i odveli Zvezdu na 34:32 i naterali Čanka da traži tajm aut.

starsport


Ponovo je posle velikog vođstva Zvezdin ritam opao i sa četiri vezana poena Partizan uzvratio. Ipak, nije imao rešenja za raspoloženog Ročestija. Zvezda je nastavila da sjajno šutira, posle trojke Feldina Gos je uzvratio itom merom i stavio tačku na poluvreme - 41:33.

U nastavku je "parni valja" držao priključak bio u nekoliko navrata na pet poena, ipak nije imao snage za preokret. Zvezda je kontrolisala rezultat i sa dve trojke pred poslednjih 10 minuta meča stekla devet poena više 61:52. 

Davidovac i Čović su otvorili poslednju deonicu trojkama, pridružio im se i Lazić. Zvezda na pet minuta pre kraja imala 14 poena više, a utakmicu okončala sa ubedljivih "+25" - 87:62. 

starsport



CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 87:62 (23:15, 18:18, 20:19, 26:10)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Milivoje Jovičić, Milija Vojinović, Aleksandar Glišić.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 22, Lazić 8, Omić 15, Janković 1, Davidovac 10, Antić 5, Čović 6, Dobrić 10, Jovanović, Lesor, Radanov 2, Feldin 8.

PARTIZAN: Veličković 8, Gagić 10, Andrić 3, Vilijams Gos 12, Marinković 2, Čakarević 4, Von 16, Gavrilović, Brajma, Šalić 7, Aranitović, Pecarski.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj, ubedljiva pobeda Zvezde 87:62.

Zvezda ima 20 poena više 78:58 na 3,43 do kraja utakmice! Radanov i Dobrić  povećavaju razliku. S druge strane Von postiže trojku i smanjuje na  85:61 za crveno-bele.

Teroriše Zvezda trojkama Partizan. Sada je Lazić vraća 14 poena više Zvezdi.  Crveno-beli jurišaju ka pobedi, Omić zakucava, onda bez grške odrađuje penale  i domaćin ima 18 poena više - 74:58.

Sada smo videli dve trojke na obe strane, prvo je Von ubacio za crno-bele pa nije pogrešio Čović čiji tim vodi 69:55. 

Davidovac je ubacio trojku, a Omić zakucava i donosi najveću prednost Zvezdi 66:52.

starsport

Treća četvrtina: 

Još jedna trojka Zvezde, Davidovac ubacuje iz teške pozicije Zvezda vodi 61:50, dok tačku na ovu četvrtinu stavlja Šalić. Crveno-beli vode 61:52. 

Dobar napad Partizana, trojka Antića i crno-beli su opet na pet poena. Ali, Čović odmah uzvraća isto merom za 58:50.

Deli Zvezda lopte, to Partizan koristi, ponovo je na minus pet poena poena Gagića - 50:45. Omić je poentirao, pa Antić pogađa sa linije za slobodna bacanja i crveno-beli imaju devet poena više - 54:45.

Sada je Čakarević pogodio za minus 5, potom je Partizan dobro odigrao u odbrani ali je Novica izgubio loptu i sve uprskao. Na drugoj strani Omić nije poentirao, ali nakon faula pogađa oba slobodna bacanja, a u narednom napadu Dobrić donosi domaćinu - 48:39.

Gagić promiče Partizan na "-6", a nakon lične Čakarića na drugoj strani Janković ubacuje jedno slobodno bacanje za prednost 42:35.

starsport

Druga četvrtina:

Opet Ročesti sa penala, pa Gos, a onda Feldin pogađa trojku. Na kraju uz zvuk sirene Gos pogađa trojku - 41:33.

Sada trojka i crno-belih, Von je pogodio, a potom Veličković polovičan sa penala - 34:26. Ročesti uzvraća sa dva pogođena penala, a onda novi koš Vona - 36:28.

Još jedna trojka Zvezde, ovoga puta Antić, za dvocifrenu prednost (31:21). Šalić polovičan sa penala, a onda nova trojka za crveno-bele - Feldina za 34:22. Čanak je pobesneo i zatražio tajm-aut.

Ubrzala se igra, Ročesti prvi poentira za Zvezdu u drugoj deonici, uzvratio je Von košem uz faul - 25:21. Potom trojka Dobrića - 28:21.

Samo dva poena u uvodna dva minuta druge četvrtine i to sa penala Đoke Šalića - 23:17.

starsport

Prva četvrtina:

Omić pogađa uz faul za dvocifrenu prednost Zvezde (20:10), a seriju Zvezde prekinuo je Veličković trojkom - 20:13. Ponovo Omić na liniji slobodnih bacanja, bio je polovičan. Na drugoj strani prodor Gosa, uzvratio je Feldin za kraj četvrtine - 23:15.

Upisao se još neko pord Ročestija, trojku je ubacio Lazić, a onda još jedna trojka Zvezdinog Amerikanca. Serija 12:0 Zvezde i tajm-aut Čanka - 17:10.

Poeni Vilijams-Gosa, posle nesportske, uzvratio je sa šest vezanih poena Ročesti - 11:10. Svih 11 poena za Zvezdu postigao je Ročesti.

starsport

Poeni Marinkovića posle kontre, ali se u narednom napadu bek crno-belih povredio. U pokušaju da ukrade loptu, Marinković se okliznuo i izvrnuo zglob. Izašao je iz izgre šepajući - 5:7.

Nervozan početak na obe strane, za Zvezdu poentira samo Ročesti, na drugoj strani četi poena Veličkovića, dok je Gagić bio polovičan sa penala - 5:5.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nema komentara

pre 5 godina

Нема коментара. Једни плачу а друге баш брига.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija