• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

29.05.2018

08:07

(VIDEO) DURENT ZAKAZAO NOVO FINALE S "KRALJEM"! Golden Stejt za titulu  s Klivlendom!

Košarka

(VIDEO) DURENT ZAKAZAO NOVO FINALE S "KRALJEM"! Golden Stejt za titulu s Klivlendom!

Podeli vest

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su u sedmom meču savladali Hjuston rezultatom – 101:92

Izabranici Stiva Kera utakmicu su rešili u njihovoj, čuvenoj, trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 33:15.

Voriorsi su se plasirali u četvrto finale zaredom i tamo će, takođe, četvrti uzastopni put igrati sa Klivlend Kavalirsima, odnosno ekipom Lebrona Džejmsa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kevin Durent sa 34 poena, a uz to imao je i pet skokova i pet asistencija. Odličan bio je Stef Kari kojem je jedan skok falio za tripl-dabl, 27 poena, devet skokova i 10 asistencija. 

Tanjug/AP


Kod domaćih Harden ubacio je 32 poena (6sk i 6as), ali je iz igre šutirao 12/29, odnosno trojke 2/13. Pored njega Erik Gordon ubacio je 23 poena (2/12 za tri), dok je Klint Kapela postigao 20, uz devet skokova. 


Možda i najbolju partiju, sa najviše energije, odigrao je Pi Džej Taker koji je meč završio sa 14 poena, 12 skokova i četiri ukradene lopte. Treba spomenuti da je Hjuston očajno šutirao van linije 7,24, 7/44.

Pred početak meča saznalo se da neće igrati Kris Pol, koji se povredio u završnici petog meča, i to je umnogome odredilo dalji tok utakmice, pošto je popularni CP3 bio najvažniji igrač "Raketa". 

Pored toga Hjuston je veoma dobro krenuo meč i posle prvih 12 minute igre imali su +5, 24:19. Tokom drugog perioda igra Golden Stejt nastavio je sa očajnom igrom, pošto nikakav ritam izabranici Stiva Kera nisu uspeli da pronađu u napadu. 

Tanjug/AP


Hjuston je iskoristio i na pauzu otišao je sa +11, 54:43. Međutim, onda je usledila čuvena treća deonica "Ratnika". Kari i Durent igrali su sjajno u napadu, Grin je 'zategao' odbranu, a i mora se spomenuti nekoliko veoma loših odluka sudija na štetu Hjustona. 

To je potpuno slomilo Roketse koji su nastavili da promašuju u poslednjoj četvrtini. Durent je tu preuzeo glavnu ulogu i posle nekoliko njegovih važnih poena utakmica je bila rešena. 

Ostaje žal što Kris Pol nije osta zdrav, pošto bismo gledali potpuno drugačiju sedmu, odlučujuću, utakmicu u "Tojata" centru. Veliko finale između Golden Stejta i Klivlenda kreće noći između četvrtka i petka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija