• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2018

22:24

(FOTO) ZVEZDA U FINALU, BRANIĆE TITULU! Partizan imao crveno-bele, ali pao u dramatičnoj završnici!

Košarka

(FOTO) ZVEZDA U FINALU, BRANIĆE TITULU! Partizan imao crveno-bele, ali pao u dramatičnoj završnici!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u finalu Superlige Srbije. Pobedili su crveno-beli  Partizan i u drugoj utakmici rezultatom 81:73 i boriće se za novi trofej u domaćem šampionatu 

Zvezda je sa 2:0 pobedila Partizan u polufinalnoj seriji i četvrti put uzastopno će se boriti za trofej u nacionalnom prvenstvu. Junak crveno-beli bio je  Stefan Janković. On je u poslednjoj četvrtini zatrpavao Partizanov koš i ugasio svaku nadu crno-belih da mogu do pobede i majstorice.

Crvenu zvezdu predvodili su Ročesti sa 23 poena, Janković koji je dodao 16 i Davidovac sa 11 poena. Gos je bio najbolji u Partizanu, postigao je 20 poena, Veličković i Von imali su 12, a Gagić 13.

Prva četvrtina je pripala Crvenoj zvezdi 21:18 zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Ubacili su crveno-beli šest od 10 pokušaja. Međutim, u nastavku je stao šut gostima. Promašili su čak sedam vezanih pokušaja za tri poena, crno-beli su napravili seriju 11:0 i poveli 32:26. Ali, nije Partizan i pored vrlo loše igre rivala tokom drugih 10 minuta uspeo to da naplati. Zvezda se vratila upravo zahvaljujući lošoj igri Partizana u napadu, koji je na poluvreme otišao samo sa pola koša prednosti - 38:37. 

starsport

Ognjen Dobrić povredio je koleno sredinom druge četvrtine ali se vratio početkom drugog poluvremena. Crno-beli su sjajnom serijom u drugom delu došli do devet poena više 51:42, ali su je vrlo brzo i ispustili.

Zvezda se vratila preko Omića i Dobrića, dok je zahvaljući Davidovcu poslednju deonicu dočekala sa pet poena minusa. 

U nastavku je proradio Tejlor Ročesti. Zvezda je serijom 12:2 došla do prve prednosti nakon prve deonice. Usledila je dramatična završnica u kojoj se odlično snašao šampion zahvaljujući raspoloženom Jankoviću koji je vodio svoj tim do pobede - 81:73.  

Zvezda čeka pobednika drugog polufinala između FMP i čačanskog Borca. 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 73:81 (18:21, 20:16, 24:20, 11:24)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Ilija Belošević, Uroš Nikolić, Vladimir Jevtović.

PARTIZAN: Vilijams Gos 20, Von 12, Aranitović 5, Jovanović, Veličković 12, Pecarski, Gavrilović, Andrić 3, Čakarević 5, Brajma, Gagić 13, Šalić 3

CRVENA ZVEZDA: Čović, Davidovac 11, Lazić 4, Radanov, Antić 3, Dobrić 10, Feldin 4, Janković 16, Ročesti 23, Omić 6, Lesor 4, Jovanović.

TOK MEČA

starsport

Četvrta četvrtina

Kraj, pobeda Zvezde 81:73!

Sjajan potez Veličkovića, poeni uz faul. Pogađa dodatno - 76:73. Von promašuje trojku za izjednačenje. Ročesti trči napred i dobija faul, precizan je Zvezdin "plej" - 78:73.

Novi egal 70:70 do kraja meča 3.40. Sada Čakarević pravi faul na Jankoviću koji je šutirao za tri poena.  Tri od tri Jankovića, pa Ročesti je trojkom sa sedam i po metara  šokirao crno-bele. Zvezda vodi 76:70.

Janković opet vraća prednost Zvezdi, ali onda je sve uprskao, Novica ima tri slobodna bacanja. Ubacuje dva od tri, i novo izjednačenje - 68:68.

Skok u napadu, 17. Zvezdin i Janković donosi prednost svom timu posle dugo vremena 66:64. Serija Zvezde 12:2.

Novica je vratio vođstvo crno-belima, ali se Ročesti pobrinuo za novi egal.

Ročesti je trojkom primakao Zvezdu na dva poena - 62:60. Aranitović gubi loptu , a Janković to koristi, i lepim polaganjem donosi egal crveno-belima 62:62.  

starsport

Treća četvrtina

Crveno-beli ne koriste priliku na smanje minus sa linije za slobodna bacanja, a tačku na treću deonicu stavio je ipak Davidovac sa penala - 62:57.

Janković je pogodio sa penala posle faula Veličkovića, a onda promašio za tri, dok Gagić ubacuje četiri vezana poena. Vodi Partizan na 62:54.

Partizan je ponovo stekao prednost, ali je Ročesti uzvratio trojkom prvom za  goste posle 10 promašaja. Ali, Von čuva prednost parnom valjku - 58:52.

Omić pogađa 2+1, a onda Dobrić poentira. Potom greška crno-belih i Omić vraća Zvezdu na minus 4 -  51:49. Serija Zvezde 7:0.

Gos nastavlja da briljira, vodi Partizan na 48:42. Novica  podiže grobare na noge trojkom, naterao je crveno-beli da raže tajm-aut. Partizan vodi 51:42. Najveća predost do sada.

Serija Partizana 7:0. Dva poena Čakarevića, trojka Vona, pa prvi poeni Veličkovića na utakmici. Prekida to Dobrić koji se nakon neugodnog udarca ipak vratio u igru. Crno-beli vode 45:41.

starsport

Druga četvrtina

Egal je 33:33. Posle mnogo vremena oba slobodna bacanja ubacuju gosti, precizan je bio Ročesti. Čakarević je vratio prednost domaćinu, a potom Gos ubacio trojku za novo vođstvo Partizana - 38:37. Kraj prvog dela utakmice!

Posle dugo vremena koš iz igre za Zvezdu, Ročesti iz teške situacije i crveno-beli su na "minus 2" - 33:31.

Davidovac sa penala prekida seriju crno-belih od 11:0. Serija slobodnih bacanja na obe strane, ne briljiraju ni jedni ni drugi. Šalić ubacuje jedno za Partizan, a Feldin je bio polovičan za Zvezdu koja gubi 33:29.

Serija Partizana 10:0. Ne uspeva to sa linije za slobodna bacanja da prekine Omić, promašio je oba.  Zvezda pet minuta bez poena. Crno-beli vode 32:26.

Sada Radanov i Antić ne ubacuju sa distance , peti uzastopni promašaj crveno-belih za tri poena.

Vodi Partizan 29:26, Gos trojkom preokreće rezultat, a onda Antić poklanja loptu Vonu i crno-beli idu na 31:26.

starsport

Opet Zvezda u seriji promašaja, to ne koristi Partizan, gubi loptu domaćin. Omić pravi tehničku zbog prigovora sudiji, a Gos sa linije za slobodna bacanja poravnava rezultat - 26:26.

Kontra Zvezde, Dobrić ne ubacuje trojku, a potom je dobio nezgodan udarac posle duela sa Gagićem. Ide na klupu košarkaš Zvezde. 

Serija trojki! Lesor je povećao prednost Zvezde, ali je to Andrić smanjio prvom trojkom za domaćina, međutim uzvratio je Feldin, a onda s druge strane odgovorio Aranitović. Zvezda vodi 26:24.

starsport

Prva četvrtina

Dva vezana promašaja Antića, pa  Lesor ubacuje za dva, a onda Dobrić postiže trojku i Zvezda vodi 21:18 psole prvih 10 minuta igre.

Odlično su reagovali crno-beli posle tajm-auta uzvratili serijom 4:0 i sada Topić traži tajm-aut.

Još jedna trojka Zvezde, četvrta, preko Antića i sada gosti vode 16:11. Čanak traži tajm-aut.

Preokret crno-belih 11:8. Partizan pravi seriju 7:0. Ali, prekida to kao i seriju promaša Zvezde Ročesti, dok novo vođstvo donosi trojkom Ognjen Dobrić - 13:11.

Gos postiže poene za crno-bele, pa nekoliko promašaja na obe strane. Prekida to Gos koji donosi egal Partizanu 8:8. S druge strane promašuje Davidovac za tri poena.

Zvezda sa dve trojke preko Lazića i Jankovića otvara meč, a potom uzvraćaju Aranitović i Gagić sa linije za slobodna bacanja. Crveno-beli vode 8:4 posle poena Davidovca.

PARTIZAN 'OSAKAĆEN' ČEKA DERBI! Crno-beli na Zvezdu idu bez Sija i Vanje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 5 godina

Gledamo sve utakmice ali ovo nije normalno da trener forsira anti talente za kosarku upropastile gomilu dobijenih utakmica ko večeras Cakarevic Arnautović Saljic toliko da se neko ne trudi ko namerno gresi nezna dodati saigraču Andrić je sve gori ko da je pocetnik a Vanja na svakoj se kliza po par puta i nikom nista dok se nije i sam povredio iza kraj Canak nedorastao da vodi veliki klub .Posle poraza u Areni pre cetri godine od Cedevita mi smo nule beze sponzori igrači kraj tuzna istina a Zvezda sa dva kluba nas ubija sa dvadeset razlike svaki i nikom nista .

novinar plače

pre 5 godina

Каже писац: имао је партизан, АЛИ?!!! Имао сам и ја некад 20год. а сад далеко више.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija