• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2018

09:22

(FOTO) FELDIN SPREČIO BREJK! Zvezda posle drame slomila FMP i povela u seriji!

Košarka

(FOTO) FELDIN SPREČIO BREJK! Zvezda posle drame slomila FMP i povela u seriji!

Podeli vest

U prvoj utakmici finalne serije prvenstva Srbije košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle drame u "Pioniru" FMP rezultatom 84:83

Junak pobede crveno-belih je Džejms Feldin, 12 sekundi pre kraja postigao je trojku i postavio konačan rezultat. Poslednji napad imalu su gosti, ali je Stefan Pot promašio polaganje.

Omić je bio najefikasniji sa 22 poena, Ročesti je imao 21 uz neverovatnih 12 asistencija, a junak Feldin dodao 12 poena. Na drugoj strani Nenadić se  zaustavio na 19 poena, dok je Jeremić pogodio 18 poena.Pot je umalo stigao do tripl-dabla - na kraju 12 poena, 10 asistencija i osam skokova.

Sjajni Nenadić predvodio je FMP na startu prvog dela utakmice, postigao čak 12 od ukupno 16 gostujućih poena. Ali, branilac trona čuvao je minimalnu prednost, nije dao gostima da se odlepe. U finišu deonice Zvezda je povela 22:17, ali se FMP ekspresno vratio i imao poen prednosti na kraju prvih 10 minuta meča. 
Tokom druge četvrtine gledali smo seriju promašaja sa obe strane. Zvezda je upala u crnu seriju koja je trajala tri minuta, ali to nisu panteru znali da kazne. Loše izdanje jednih i drugih viđeno je do kraja poluvremena, ispromašivali se se i za tri poena i sa linije za slobodna bacanja a Zvezda je ipak imala prednost posle 20 minuta 38:36.

I tokom treće deonice gledali smo rezultatsku klackali, ali do finiša. "Panteri" su napravili seriju 7:0 i pred poslednjih 10 minuta igre imali vođstvo 61:56. Vodila se velika borba tokom poslednje četvrtine. Smenjivali su se jedni i drugi u prednosti. Međutim, Zvezda je bolje odigrala u dramatičnom finišu. Prvo je Ročesti trojkom vratio crveno-bele iz minusa, FMP je ponovo poveo, ali je Feldin trojkom doneo trijumf jer je Pot promašio polaganje za brejk "pantera: 

Sledeći meč finalne serije igra se u subotu od 18.00 časova

CRVENA ZVEZDA - FMP 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Milija Vojinović, Marko Juras, Saša Maričić.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 21, Lazić 4, Omić 22, Janković, Davidovac 6, Antić 6, Čović, Dobrić 9, Jovanović 3, Lesor 1, Radanov, Feldin 12.

FMP: Odžo, Nenadić 19, Pot 12, Bursać, Simanić 2, Hamfris, Đoković, Simeunović 1, Jeremić 18, Šešlija 2, Apić 8, Radovanović 10.

starsport

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Zvezda je pobedila i povela u finalnoj seriji! 

Pot ide na polaganje, prolazi pored Jankovića i promašuje polaganje za pobedu. 

Feldiiiin trojka i Zvezda vodi sada 84:83.

Pot preuzima odgovornost i ulazi za tri poena, FMP vodi 83:81.

Radovanović hvata ofanzivni skok, a Pot promašuje šut o tablu. Sada je Dobrić iznudio dva penala. Omić je pogodio jedno slobodno bacanje za prednost 81:80.

Simanić poravnava sa linije za slobodna bacanja - 80:80, ali promašio je dva slobodna bacanja.

Opet trojka Ročestija, druga u nizu, Zvezda vodi 80:79. Pot je pokušao da uzvrati istom merom,ali ne pogađa, međutim faul pravi Dobrić.

Važna trojka Ročestija iz driblinga, Zvezda je na minus 1 - 78:77. Do kraja utakmice 1,41.

Trenutno samo Omić igra, ali FMP opet ima 4 poena više - 78:74.

Šesti vezani poen ubacuje Omić, ali ne sede ni gosti, uzvraćaju sa dve vezane trojke i preokreću rezultat na 75:72.

Gube loptu "panteri", a Omić novim poenima preokreće na 70:68. Do kraja meča pet minuta.

starsport

Lazić je presekao jedan napad gostiju, a onda Omić poentira na drugoj strani i samo poen prednosti ima FMP - 68:67. 

FMP je poveo 66:62, ali Feldin to smanjuje 66:64. Potom je faulom častio goste i slobodnim bacanjima Pota. FMP ide na 68:64.
Antić dobija i faul i tehničku, zbog prigovora posle faula na Odžu. Makedonac je nastavio da prigovara sudiji Vojinoviću, pa je zaradio i isključenje. Kraj utakmice za Antića. 

Feldin uz mnogo sreće ubacuje trojku, pa Odžu ispada lopta na drugoj strani, a onda Davidovacne uspeva da pogodi trojku. FMP vodi 65:62.

Pot vodi FMP na plus 7, ali Ročesti uzvraća trojkom i smanjuje minus Zvezde - 63:59.

starsport

Treća četvrtina

FMP pravi seriju 7:0 i dolazi do najveće prednosti u meču 61:54. Kažnjavaju gosti promašaja crveno-belih, dok ipak Ročesti sekundu pre kraja četvrtine smanjuje na 61:56.

Jeremić trojkom preokreće na 53:52, pa Omić vraća vođstvo Zvezdi 54:53.

Šest vezanih poena Jeremića i Zvezda ima minimalnu prednost 47:46. Dobrić je potom poentirao uz reketa, uz faul, gosti uzvraćaju i nakon lepe akcije dolaze do novog egala - 50:50.Topić traži tajm-aut.

Ovog puta Dobrić prolazi na prodor i poentira, pa onda za dva ubacuje Ročesti i Zvezda ima pet poena više 45:40.

Dobrić pogađa ali pravi korak, pa ODžo promašuje zakucavanje za FMP, a Đoković pravi faul. 

S druge strane Odžo je siguran sa penala i FMP dolazi na 1 poen - 41:40.

Dobrić pa Nenadić postižu poene na početku drugog poluvremena. Ročesti je potom fauliran u prodoru i postiže samo jedno bacanje - 41:38.

starsport

Druga četvrtina

Zvezda 17 puta šutirala za tri, a pogodila samo tri puta.  Tačku na prvo poluvreme stavio je posle faula Feldina Apić sa linije za slobodna bacanja - 38:36.

Opet serija promašaja jednih i drugih, što prekida Jeremić koji postiže dva poena, a Antić ovog puta ne ubacuje trojku, ostaje 38:35.

Pot promašuje zicer, pa Feldin sa penala donosi prednost Zvezdi.   Potom se potom iskupio, ali Peri Antić ubacuje svoju drgu trojku i vodi svoj tim na 36:33.

Feldin sada ne ubacuje trojku, samo 2/11 pogađaju za tri crveno-beli. Opet je nerešeno, Davidovac poentira nakon kontre - 31:31.

Antić trojkom na isteku napada postiže prve poene za domaćina posle tri minuta. Čović potom pravi faul, a Odžo polovičan pa penala, vodi FMP 29:27. 

Omić pravi treću ličnu. Nastavlja se prazan hod crveno-belih u drugoj deonici.

Zvezda još bez poena u drugoj četvrtini dok  FMP ide na četiri poena više 28:24.

Luka Mitrović, nekadašnji krilni centar crveno-belihstarsport

Luka Mitrović, nekadašnji krilni centar crveno-belih

Prva četvrtina

Smanjivali su se jedni i drugi u vođstvu, a nakon 10 minuta igre vodi FMP 25:14.

Vlada Jovanović traži tajm aut nakon poena Jankovića za 22:17. Ekspresno FMP dolazi do 22:22, pa Topić traži tajm-aut.

Nenadić je od 16 poena FMP ubacio čak 12. Gosti na "minus 1" - 17:16. Odlazi Zvezda preko Lesora i Lazića na "+4" - 20:16.

Omić je doneo vođstvo Zvezdi 16:12, ali ne staje Nenadić, smanjuje na 16:14.

Ročesti i Omić ne daju gostima da se odlepe. Nenadić sjajan na startu, ubacio je osam poena za manje od četiri minuta. FMP je poveo 12:10, ali Davidovac poravnava na 12:12.

Lazić i Pot otvaraju meč, potom Nenadić ubacuje dve vezane trojke i donosi prednost FMP-u od 8:4. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija