• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2018

19:26

(FOTO) ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli osvojili četvrtu uzastopnu titulu prvaka!

Košarka

(FOTO) ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli osvojili četvrtu uzastopnu titulu prvaka!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su i u trećoj utakmici finalne serije savladali FMP rezultatom 97:88 i slavili sa 3:0 u seriji

Crveno-bele su do 19. titule u istoriji vodili  Alen Omić koji je bio najefikasniji u trećoj utakmici sa 20 poena, 11 skokova i tri asistencije, pratio ga je Džejms Feldin sa 17 i Dejan Davidovac sa 15 poena. Dabl-dabl je imao Filip Čović koji je uz 13 poena imao i deset uspešnih dodavanja. Na drugoj strani je dominirao Radovan Đoković sa 22 poena, dok je Boriša Simanić imao 14.

Crveo-beli su krenuli pod ručnom, što je FMP iskoristio, pa je nakon prvih 10 minuta utakmice vodio 26:21. Držali su se "panteri" solidno i u nastakvu, bar do finiša druge četvrtine, kada je Zvezda upalila motore i samlela goste.

starsport


Za manje od dva minuta domaćin je napravio seriju 15:1 i na odmor otišao sa prednošću 56:47. Nastavili su da gaze i tokom treće četvrtine i nakon serije 20:1 pobegli na 61:47. 

Ali, nisu "panteri" imali nameru tek tako da se predaju, uzvratili su serijom 9:1 i do kraja četvrtine prišli na 10 poena. Nastavili su u ustom ritmu i tokom poslednje četvrtine prišli na samo četiri poena (80:76). 

Ali, kasno su se probudili "panteri". Omić je povukao crveno-bele, pogađali su Feldin, Čović, Dobrić je dodao trojku i Zvezda je spečila dramatičan finiš utakmice.

starsport


starsport

CRVENA ZVEZDA - FMP 97:88 (21:26, 35:21, 21:19, 20:22)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić".

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 12, Lazić 4, Omić 20, Dobrić 11, Davidovac 15, Antić 3, Kešelj, Čović 13, Janković 2, Jovanović, Radanov, Feldin 17

FMP: Đoković 22, Odžo 8, Nenadić 10, Bursać 4, Simanić 14, Simeunović, Jeremić 11, Šešlija, Apić 9, Hamfriz 4, Radovanović 6

starsport

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj! Zvezda je odbranila titulu i osvojila četvrti trofej šampiona u nizu!

Daju sve od sebe gosti da uvedu meč u neizvesnu završnisu ali ništa od toga. Zvezda na 80 sekundi do kraja meča vodi 95:88.

Ipak, konsolidovali su se crveno-beli, Čović, Omić i Dobrić vode domaćine na  90:79. Do kraja 3,52, toliko Zvezdu deli od titule.

Prilaze "panteri" na četiri poena, ali uzvraćaju Dobrić i Omić sa linije za slobodna bacanja. Zvezda vodi 83:76. Do kraja utakmice šest minuta.

FMP prilazi na 78:73,a posle dva promašena napada domaćina, Davidovac pogađa za 80:73.

Kraj za kapitena Zvezde Branka Lazića, koji je prvo dobio četvrtu ličnu pa tehničku. Prvo je malo popričao sa sudijom pa napustio aprket i dobio ovacije od navijača. 

FMP prilazi na 77:68, a tehnička greška za klupu Zvezde.

starsport

Treća četvrtina

FMP je na -11 posle zakucavanja Apića. Imali su crveno-beli tokom treće deonice i 19 poena više, ali su uporni gosti spustili minus na 10 poena do kraja četvrtine - 77:66  

Ne predaju se "panteri", odgovaraju serijom 9:1, prilaze na 75:63 i Milenko Topić traži tajm-aut.

Rešava sada Zvezda pitanje pobednika. Omiću i Davidovcu pridružili su se Feldin i Ročesti, pa domaćin na 4 minuta pre kraja četvrtine vodi 74:55.

Davidovac svojom drugom trojkom vodi Zvezdu na 64:49. 

Raste prednosti Zvezde koja je sada u seriji 19:1 i nakon poena Ročestija početkom treće deonice vodi 61:47.

starsport

Druga četvrtina

Zvezda je za samo minut i po napravila seriju od 13:0, pa na predah ide sa prednošću od devet poena - 56:47.

Posustaje FMP, Zvezda furiozna, u finišu poluvremena preokreće na 51:47.

Čuvaju prednost gosti, ali su crveno-beli poprilično istopili razliku, dišu im za vratom. Gosti vode 37:34.

Feldin je proradio, ubacuje sedam vezanih poena, crveno-beli su na dva poena od "pantera" koji vode 30:28.

starsport

Prva četvrtina

Čović pogađa drugu trojku i osmim poenom održava Zvezdu u igri.Odličnim prodorom Janković uspeva da prepolovi prednost "pantera" i postavi konačan rezultat prve deonice 26:21 za FMP. 

Simanić ubacuje trojku i donosi gostima prvu dvocifrenu prednost. Vodi ekipa iz Železnika 21:11.

Serija FMP-a 11:2, vode gosti 16:6, vrlo loš start crveno-belih. 

Đoković i Odžo donose gostima 7:4, a crveno-beli su se potom spetljali u dva vezana napada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija