• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2018

15:38

(FOTO) NAJJAČI TIM NA SVADBI KOD NEŠE ILIĆA! Sale okupio "orlove": Bez Bjelice, Tea, Bogdana...

Košarka

(FOTO) NAJJAČI TIM NA SVADBI KOD NEŠE ILIĆA! Sale okupio "orlove": Bez Bjelice, Tea, Bogdana...

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se pred poslednje dve utakmice u prvom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine

Srbija će 29. juna gostovati Gruziji, dok će 2. jula dočekati Nemačku u Novom Sadu. 

Na poziv selektora Aleksandra Đorđevića u petak su se odazvali Aleksa Radanov, Ilija Đoković, Stevan Jelovac, Aleksa Avramović, Marko Simonović, Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Marko Todorović, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac. Bio je prisutan i Nemanja Bjelica koji sigurno neće igrati u naredne dve utakmice ali je došao kako bi pozdravio saigrače.

Selektor je predstavio plan priprema za naredne utakmice.

- Do 20. smo ovde tada idemo u Novi Sad i lepo je da se tamo obratimo svima. Prijateljsku utakmicu sa Iranom igramo 23. juna, 24. ćemo imati najjači mogući roster u istoriji jer će se svi pojaviti na svadbi Nebojše Ilića - rekao je u šali selektor.

starsport

- Okupljanje je zahtevna situacija, problematika je iza svakog ćoška i trudićemo se da svako od nas, počevši od igrača pa do čitavog stafa, da da ekstra kvalitet da bi igra dobila na kvalitetu. Teško je i zahtevno leto jer je ovaj prozor izuzetno specifičan. Igrači još igraju svoja finala, neki su pod upalama kao što su Gudurić, Raduljica, Teodosić... Neki imaju problema sa ugovorima u NBA, koja stavlja veto na igranje u ovom prozoru. U septembru će biti druga pesma, ali će opet biti timova koji neće dati dozvolu igračima - rekao je selektor Aleksandar Đorđević koji poručuje da je važno sve probleme ostaviti po strani.

- Na nama je da problematiku okrenemo u pozitivu i da je stavimo na kraju kao detalj, kao interesantnu stvar za medije. Bitno je da izađemo na teren, da idemo na pobedu kao i svaki put. Važno je da se prenesu bodovi u drugu fazu, teško je gostvovanje u Gruziji, težak meč sa Nemačkom koja je dominantna u ovoj grupi - istakao je Đorđević.

starsport

Selektor je potom objasnio situaciju oko toga ko će od NBA igrača moći da pomogne timu. 

- Bjelica neće igrati, Marjanović hoće ali neće biti tu do 24.juna. Teo neće igrati zbog povrede, ugovora i veta od strane kluba. Jokić neće igrati, ima specifičnu situaciju sa ugovorom. Sve su to neke razumljive stvari, da li nam se sviđaju ili ne, to nije bitno. Rešavamo te probleme u hodu time što će oni koji će izaći na teren najbolji u tom trentuku. Bogdan Bogdanović je operisao koleno, on je rekovalescent i ovaj prozor će preskočiti i biće u septembru tu - poručio je selektor koji očekuje i dolazak još nekih igrača kada im se završe nacionalna prvenstva.

- Priključiće se Micić, nadam se najiskrenije i Milutinov jer je on imao dobru sezonu iza sebe jer smo tu deficitarni. Jović i Peno dolaze kada završe svoje sezone, Lučić će odmah ići na intervenciju kad se sezona završi, Mačvan je rekovalescent, Birčević je na terapiji i ne može da pomogne. To su posledice sezona - zaključio je Đorđević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija