• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2018

09:33

(FOTO) U PRIBOJU SE IGRA NA GUDURIĆEVOM TERENU! Mozzart obnovio igralište u čast asa Fenera!

Košarka

(FOTO) U PRIBOJU SE IGRA NA GUDURIĆEVOM TERENU! Mozzart obnovio igralište u čast asa Fenera!

Podeli vest

Još jedan košarkaški reprezentativac kom je u okviru akcije kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru" posvećen potpuno rekonstruisan sportski teren je i Marko Gudurić, čije je ime ponelo igralište u Priboju na kom je i zavoleo igru pod obručima

Obnovljeni teren renoviran u čast proslavljenog beka kojim se trenutno diči i turski Fenerbahče, nalazi se iza čuvene pribojske "Kifle", koja je na svečanom otvaranju okupila verovatno najveći broj građana do sada.

Sa željom da u svakom gradu u Srbiji i narednih godina niču vrhunski sportisti, kompanija Mozzart koja je do sad svoju misiju sprovela u Čačku, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Kraljevu, Subotici, Novom Pazaru... i još 52 mesta širom zemlje, i ovaj teren uredila je po standardima profesionalne košarke, u šta će se mladi Pribojci uveriti kada prvi put budu zaigrali košarku na specijalnoj podlozi, pod profesionalnim konstrukcijama sa zglobnim obručima i kliritnim tablama. 

Mozzart

Sada već tradiocionalno, slaveći sportski duh i zdrav život, čije negovanje među mladima treba da bude jedan od najviših prioriteta svih nas, kompanija Mozzart organizovala je bogat program koji je započeo revijalnom utakmicom između mladih selekcija KK Lim i KK Priboj.

Kako su već navikli svi oni koji su imali sreću da u njihovim gradovima niknu Mozzart tereni na kakvim redovno treniraju i najbolji košarkaši na svetu, posle juniorskog nadmetanja usledilo je svečano presecanje vrpce, a onda i obraćanje proslavljenog košarkaša publici.

- Posle izbijanja u red najboljih igrača u svojoj zemlji, ulaska u reprezentaciju i predstavljanja nacije na parketu, mislim da jednom sportisti ne može biti ukazana veća čast od one da sportski teren na kom je on počeo, i na kom će stasati brojni drugi košarkaši, bude nazvan po njemu. Pločica sa mojim imenom na ovom mestu na kom sam shvatio čime jedino želim da se bavim u životu je jedna od mojih najdragocenijih medalja, i hvala Mozzartu na tome. Pre dve godine u Priboju je proslavljeno 40 godina pribojske košarke, pa se ovaj Mozzartov poklon može smatrati obeležavanjem početka nove epohe u kojoj će Priboj ponovo biti prvak Srbije u ovom sportu - rekao je Gudurić.

Mozzart

Dodela zahvalnice mladom košarkašu prethodila je takmičenju u pogađanju trojki, u kom su najbolji šuteri iz Priboja osvojili vredne novčane nagrade.

Prisutnima se obratio i predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović koji je istakao koliko je celo područje Priboja ponosno na Marka, koji je ne samo vrhunski sportista već i isti takav čovek.

- Zahvaljujući Marku koji je ponos ne samo našeg kraja već i cele Srbije, i kompaniji Mozzart koja je prepoznala Priboj kao grad koji je oduvek mnogo polagao na košarku, dobili smo ovaj divan teren. Značajan je i sam trenutak u kom ga otvaramo jer će na MOSI igrama, koje počinju sutra, 2.000 amaterskih sportista iz tri države upravo na njemu igrati košarku. Svima njima, a posebno mladima iz naših 30 opština koji će ubuduće na ovom igralištu trenirati svoj omiljeni sport, Marko će biti primer kako uz rad na sebi mogu ostvariti i svoje najviše ciljeve - poručio je Rvović.

Mozzart





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija