• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

09.08.2018

12:50

(FOTO) MLADI ČETNIK LUKA DONČIĆ! Najbolji košarkaš Evrope u autu sluša BAJU MALOG KNINDŽU!

Košarka

(FOTO) MLADI ČETNIK LUKA DONČIĆ! Najbolji košarkaš Evrope u autu sluša BAJU MALOG KNINDŽU!

Podeli vest

Novi košarkaš Dalasa Luka Dončić (19) pokazao je na delu da je veliki Srbin

Mladi reprezentativac Slovenije okačio je juče na Instagram snimak na kom se vidi da uživa uz pesmu "Morem plovi jedna mala barka"!

Pored ove četničke melodije, Dončić je slušao i hit Baje Malog Knindže "Stan'te, paše i ustaše", u kom se govori o hrvatskom otimanju Krajine od Srba. Pored Knindže, na Dončićevom repertoaru bili su i drugi srpski pevači poput Željka Joksimovića, Dare Bubamare, Mileta Kitića...

Porodica s Kosova

Ovaj potez mladog košarkaša nije veliko iznenađenje, jer su Dončići sa Kosova. Lukin otac je nekadašnji košarkaš Saša Dončić, ali je Luka izabrao da nastupa za Sloveniju, zemlju svoje majke Mirjam Poterbin.

Naravno, Srbi su bili su oduševljeni izborom muzike igrača Dalasa, a neki su čak bili spremni i kuću da mu poklone.

- Svaka čast, Luka. Pravi izbor muzike. Ostavio bih mu i kuću u Sutomoru zbog ovog poteza - napisao je jedan naš zemljak u komentaru na Tviteru.

AP/Photo

Baju sluša i Miličić

Pesme Baje Malog Knindže često su na repertoaru pojedinih srpskih sportista. Nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje Darko Miličić redovno uživa u pesmama ovog muzičara i ide na njegove nastupe. Takođe, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić u više navrata je pokazao da poznaje repertoar Baje Malog Knindže. Čak su jednom prilikom i zapevali zajedno na proslavi FSS.

Iako je rođen u Sloveniji i tamo odrastao, košarkaš Dalasa nikada nije krio da voli Srbiju.

- Volim Beograd. Uvek rado dolazim u Srbiju, imam mnogo prijatelja tamo. Takođe, veliki sam zvezdaš, voleo bih da jednog dana obučem crveno-beli dres - rekao je ranije Luka.

Lukin otac Saša Dončić u više navrata istakao je da je mladi košarkaš mogao da igra i za "orlove", ali da ga niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije tražio.

- Nikada! Nikada niko nije zvao, kontaktirao... Sada verujem da bi svi voleli da igra za reprezentaciju Srbije, to je normalno. Slična priča je bila je i sa Goranom Dragićem, ali nas nikad niko nije zvao - izjavio je Saša Dončić i dodao:

- On sad igra za Sloveniju i to je to, ne može više da se promeni. Pošto ga drugi nisu zvali, odlučio je da izabere zemlju u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao. To je bila njegova odluka i na nju niko nije uticao.

Sarajlije ga napale

Naravno, Dončić nije mogao da izbegne napade onih koji mrze sve srpsko. Tako je sarajevski portal "Sport.ba" napisao da bi Dončić trebalo da se stidi zbog muzike koju sluša!?

- Mladi igrač uživa u pesmama ozloglašenog srpskog pevača Baje Malog Knindže. To je čovek koji poziva na nacionalizam i mržnju. Stihovi pesme koju je Luka podelio veličaju srpskog generala Dragoljuba Mihailovića, koji je tokom rata pozivao na ubijanje Hrvata i muslimana - nalupetao se novinar sajta "Sport.ba".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladdimir

pre 5 godina

Svaki put kada sa ushićenjem objavite nešto ovako, vi u potpunosti abolirate Tompsona i dajete mu za pravo da radi to što radi...

Kenzi

pre 5 godina

Pahahha, neki seronja slusa neku seronjsku pjesmu a vi se prsite kao da ste osvojili 3 svjetski rat... ee jadnici moji

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija