• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2018

15:39

EVROPSKI PROTIV AMERIČKOG KENTAKIJA! Milojević: Da vidimo gde smo, igraćemo po koledž pravilima!

Košarka

EVROPSKI PROTIV AMERIČKOG KENTAKIJA! Milojević: Da vidimo gde smo, igraćemo po koledž pravilima!

Podeli vest

Košarkaši Mega Bemaxa već nekoliko dana se nalaze na Bahamima gde će 12. avgusta, sat vremena iza ponoći, odigrati prijateljski meč sa Kentakijem, jednim od najboljih američkih univerziteta

Ekspedicija Mege smeštena je u velelepnom Atlantis rizortu, turističkom kompleksu sa pet hotela u kojima radi sedam i po hiljada zaposlenih, a koji je ovih dana u poptunosti u znaku košarke. Čak dve hiljade navijača Kentakija doputovalo je na Bahame gde će tim sa najviše pobeda u istoriji NCAA lige (2256) odigrati četiri prijateljske utakmice.

Centralni događaj na njihovoj turneji je upravo duel sa Mega Bemaxom.

- Uslovi ovde na Bahamima su stvarno izvanredni - kaže trener Mega Bemaxa Dejan Milojević i dodaje:

- Hotel je predivan. Nalazimo se bukvalno na rajskom ostrvu gde imate milion sadržaja. Koliko je ozbiljan rizort govori i podatak da su za potrebe ove turneje Univerziteta Kentaki jednu konferencijsku salu preuredili u košarkašku dvoranu koja će moći da primi oko dve hiljade gledalaca - ističe Milojević.

Uvertiru za duel sa Kentakijem Mega će imati protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike i trostrukog uzastopnog prvaka Argentine, ekpe San Lorenca. Taj meč je na programu u subotu, sat vremena iza ponoći, a Milojević naglašava da je reč o ekipi koja predstavlja spoj mladiih domaćih igrača i veoma iskusnih internacionalaca. Očekuje dobru utakmicu koja će biti generalna proba za meč sa Kentakijem.

- Imali smo problema sa vremenskom razlikom. Nije lako prilagoditi se, jer je razlika šest sati u odnosu na Srbiju. Iz tog razloga smo u Beogradu pokušali da se treninzima koji su počinjali u ponoć što bolje pripremimo. Otežavajuća oklonost biće i što se igra po koledž pravilima, ali svi smo veoma motivisani za ovaj duel. O važnosti koja se pridaje našoj utakmici sa Kentakijem najbolje govori podatak da će je ESPN direktno prenositi u udarnom terminu - rekao je Milojević i potom biranim rečima govorio o Univerzitetu Kentaki:

KK Mega Bemaks

- To je jedan od najboljih američkih Univerziteta koji je dao najviše košarkaša za NBA u istoriji. Počastvovani smo njihovim pozivom, naročito jer su nas najavili kao "evropski Kentaki", jer je Mega poslednjih godina imala veliki broj draftovanih igrača. To će biti prilika da vidimo gde smo u odnosu na najbolje koledže u Americi i zaista jedva čekamo da utakmica počne. Za mene će biti izuzetan izazov da vodim ekipu protiv Džona Kaliparija, jednog od najboljih trenera na svetu. Sa pripremama smo počeli još 16. jula, mnogo ranije nego što je uobičajeno. Ali, svesno smo to uradili jer nemate šansu da tako često igrate protiv ekipe kakva je Kentaki. Nadam se da će publika, ali i moji igrači uživati - uživati.

Utakmica između Kentakija i Mega Bemaxa biće direktno prenošena na TV Arena sport.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija