• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

24.08.2018

12:24

SRBIJA NE MOŽE DA SE ODREKNE JOKIĆA! Evo šta srpska struka kaže o centru Denvera!

Košarka

SRBIJA NE MOŽE DA SE ODREKNE JOKIĆA! Evo šta srpska struka kaže o centru Denvera!

Podeli vest

Srbija ne može da se odrekne Nikole Jokića, iako je košarkaš Denvera već nekoliko puta odbio da igra za "orlove", kažu za Informer legendarni košarkaši Žarko Paspalj i Nikola Lončar

Jokić je pozvan u nacionalni tim za septembarske utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Estonije, ali prema najavama iz američkih medija, on se ni ovoga puta neće odazvati.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zvao je Jokića i pred Evropsko prvenstvo prošle godine, ali je mladi krilni centar tad rekao da želi da se sprema za sezonu u NBA ligi, pa je proveo leto prevrćući traktorske gume u rodnom Somboru?!

Druga su vremena
Današnji igrači ne mogu da se porede sa našom generacijom, mi smo trčali da igramo u reprezentacijiŽarko Paspalj, bivši kapiten reprezentacije

Jokić je i pre toga odbijao poziv u nacionalni tim, a jedini put obukao je dres reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju 2016, kad je osvojena srebrna medalja.

Gleda svoj interes

Zbog svog stava prema reprezentaciji, najperspektivniji srpski košarkaš navukao je na sebe bes javnosti. Stoga ne čude komentari po društvenim mrežama u kojima se kaže da Jokića više ne bi ni trebalo zvati u reprezentaciju. Ipak, nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima Žarko Paspalj kaže da bi to bila greška.

- Promenili su se trendovi, današnji igrači ne mogu da se porede sa našom generacijom. Mi smo trčali da igramo u reprezentaciji, a sada je drugačije vreme. Svako gleda sebe i svoje interese, što je i normalno. Ne bi trebalo nikom zbog toga da zameramo ili da ga se odreknemo. Jokić je veliki igrač i nadam se da će igrati za Srbiju u budućnosti - ističe Paspalj.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) prošle sezone uvela je novi sistem kvalifikacija sa terminima tokom klupske sezone i zbog toga reprezentacije ne mogu da računaju na igrače iz Evrolige i NBA. Paspalj kaže da novi kalendar FIBA samo šteti košarci.

Miličić: Jokić će još dugo igrati za Srbiju

Bivši košarkaš Darko Miličić tvrdi da će Nikola još mnogo godina igrati za Srbiju.
- Jokić je dobar dečko iz dobre porodice. Trebalo bi da ga podržimo. On će igrati za Srbiju još mnogo godina i ne treba to da upropastimo. Svaki igrač ima neki svoj razlog i trebalo bi da to poštujemo. Ne bismo smeli da ga osuđujemo - objašnjava Miličić.

- Ne smemo da zaboravimo da ovakav sistem kvalifikacija sa terminima usred klupske sezone nije smeo da se dogodi. Nadam se da će se to promeniti, jer su time ugroženi nacionalni timovi. I selektorima nije lako da rade kad gotovo nikad ne mogu da računaju na polovinu igrača - objašnjava Paspalj.

Klub ga savetuje

Jokić je ovog leta potpisao ugovor sa Denverom, prema kojem će zaraditi 150 miliona dolara. Zato sportski direktor Partizana Nikola Lončar veruje da su i Nagetsi uticali na odluku Jokića da ne igra za reprezentaciju.

- On je tamo dobio maksimalan ugovor, tako da su mu sigurno i oni savetovali da ne igra za reprezentaciju. Svako od nas gleda iz svoje perspektive, ali mi ne znamo kakva je lična želja Jokića ili nekog drugog igrača koji odbije reprezentaciju. Verujem da dosta stvari utiče na njihovu odluku, a da svi oni u suštini žele da igraju za nacionalni tim - kaže Lončar.

Svetsko prvenstvo u Kini biće održano 2019. godine, a Lončar se nada da će Jokić tad biti u timu.

- Mi ne smemo da se odreknemo nijednog igrača. Verujem da će Jokić biti tu za Svetsko prvenstvo. On je odličan igrač i potreban je timu - zaključuje Lončar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija