• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mozzart Sport

02.09.2018

16:27

NEKI SU SLUŠALI KLUBOVE, NEKI SEBE! Đorđević progovorio o otkazivanju reprezentativaca

Košarka

NEKI SU SLUŠALI KLUBOVE, NEKI SEBE! Đorđević progovorio o otkazivanju reprezentativaca

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nije očekivao ovakav brojčani saldo igrača kada je objavio spisak za mečeve protiv Grčke i Estonije

Đorđević se kao nekoliko puta za vreme njegovog selektorovanja suočio sa otkazivanjem igrača, što ličnom voljom, što zbog stava da se povinuju odluci klubova koji su ih savetovali da preskaču "prozore" u kvalifikacijama za Mundobasket.

- Bio sam izuzetan optimista pred okupljanje, nadajući se da će momci sa najvećim imenima kod nas biti prisutni i dobiti dozvole klubova i da neće imati problema. Nažalost, neki su otkazali, neki su morali da poslušaju stav kluba, kao što je slučaj kod Teodosića i Marjanovića koji neće biti sa nama. U ovom trenutku trebalo bi reći sve, zavšiti na tome i okrenuti se utakmici protiv Grčke - rekao je Đorđević na okupljanju reprezentacije u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".

Selektor vicešampiona Evrope je potvrdio da će okupljanje ekipe trajati sve do 8. septembra kada će se priključiti košarkaš Baskonije Dragan Milosavljević, a nije krio ogroman posao koji ga čeka s obzirom na različit momenat u kome se nalaze njegovi igrači.

Treninzi će biti bazirani najviše na igru na dva koša. Igrači imaju vrlo malo utakmica u nogama sada, vrlo malo takmičarskih situacija, s obzirom na to da su neki davno završili sezone, kao što je na primer slučaj sa Bjelicom, Bogdanovićem i Raduljicom. Neki drugi su počeli pripreme sa svojim klubovima, ali im i dalje fali te takmičarske svežine. Rad će i biti baziran da igrače dovedemo do njihove individualne forme, do njihove zone komfora, kako bi se što više umanjio taj eventualni nedostatak automatizma u igri - rekao je Đorđević.

Trofejni košarkaš na funkciji selektora naveo je primer Nemanje Bjelice kao veoma pozitivan pohvalivši njegovu želju da posle tri godine zaigra za Srbiju.

- Dolazak Bjelice na okupljanje je jaka poruka velikog majstora, veterana, koji toliko želi i hoće da igra za reprezentaciju i zahvalan sam mu na tome. On će preneti svoje iskustvo i želju i biće jedan od lidera ovog tima u ovim utakmicama. Žao mi je što je što nije mogao da igra za nas u prošlom delu kvalifikacija, znamo da je bio tu s nama, da nas je pozdravio sve. Povrede su učinile svoje prethodne dve godine, ali nadamo se da će nadoknaditi propušteno - naveo je Đorđević.

On je iskoristio priliku da pohvali doprinos Vlada Divca u tome što je omogućeno da se Bjelica i Bogdanović pojave u rosteru za mečeve u septembarskim kvalifikacijama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Straja

pre 5 godina

nadam se da ce neko vec da "provali" ovog ljubitelja srba......

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija