• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2018

23:14

U LJUBOVIJI OTVOREN TEREN "BRANKO LAZIĆ"! Nastavak Mozzartove akcije "100 terena za jednu igru“ u zapadnoj Srbiji!

Košarka

U LJUBOVIJI OTVOREN TEREN "BRANKO LAZIĆ"! Nastavak Mozzartove akcije "100 terena za jednu igru“ u zapadnoj Srbiji!

Podeli vest

Jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu „Sto terena za jednu igru“ nastavljena je u čast poznatog košarkaškog beka Branka Lazića, čije ime je ponelo obnovljeno igralište u Ljuboviji. Teren u Drinskoj ulici, dobro poznat svim Ljubovčanima, svečanim presecanjem vrpce otvorio je upravo kapiten crveno-belih

Kompletno rekonstruisan teren, posvećen jednom od omiljenih Zvezdinih igrača, nalazi se u njegovom rodnom mestu, na radost svih građana Ljubovije. Kao i na ostalim igralištima koje je Mozzart do sada uredio po standardima profesionalne košarke, i na ovom je postavljena specijalna podloga, profesionalne konstrukcije sa zglobnim obručima i kliritnim tablama, a potpuno novi izgled školskom dvorištu dale su i rekonstruisana ograda i tribine.

Svečanom otvaranju terena, 65. po redu u okviru akcije kompanije Mozzart “100 terena za jednu igru”, prethodile su revijalne utakmice koje su odigrale male košarkašice KK Ljubovija i KK Viva, čime su dokazale da je Ljubovija zasigurno grad košarke. U okviru programa, organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki, u kojem se oprobalo na desetine posetilaca koji su na Brankov teren došli da svojim prisustvom uveličaju svečano otvaranje, a najbolji šuteri među njima osvojili su i vredne novčane nagrade.

Svim mladim sportistima i rekreativcima koji će ubuduće koristiti teren koji nosi njegovo ime, Zvezdin as je poručio da se od snova ne živi, i da ako imaju cilj, moraju naći svoj put.

-  Ovo je veliki dan za mene. Ponosan sam i presrećan što je teren na kom sam ne samo počeo da treniram košarku, već i odrastao sa svojim drugarima iz detinjstva nazvan po meni, utoliko pre što je na njemu košarku zavolela i moja majka, koja je takođe igrala za reprezentaciju Srbije. Ovaj kraj je izuzetno vezan za košarku i svima koji na ovom terenu budu trenirali omiljeni srpski sport želim da tu reputaciju opravdaju i da se jednog dana nađu na mom mestu, jer je osećaj neprocenjiv – rekao je Lazić.

Mozzart


Onima koji su došli da zajedno sa Brankom uživaju u sportu i druženju, i svima pošalju poruku o važnosti negovanja sporta, timskog duha i zdravog života, koju će sa Brankovog terena nastaviti da šire brojni stanovnici ovog kraja Srbije, obratio se i predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević, koji je zahvalio kompaniji Mozart i Branku Laziću na ovoj vrednoj investiciji za čitav ljubovijski kraj.

- Na ovom terenu stasale su mnoge generacije mladih košarkaša i ovo je značajan dan za celu Ljuboviju. Ovo igralište je srce sportske Ljubovije i hram košarke na kojem su gostovale brojne ekipe, kao i reprezentacija Jugoslavije sa proslavljenim imenima tadašnje košarke. Nadam se da će ovaj teren doprineti da se trend razvoja i popularizacije košarke i sporta uopšte, nastavi u Ljuboviji, jer u prilog tome koliko Ljubovija voli igru pod koševima govori to da trenutno imamo reprezentativke u mlađim uzrasnim kategorijama. Svakako bih istakao i to da je upravo na ovom terenu ponikao i naš Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, veliki sportista i pre svega čovek koji svoju Ljuboviju nosi u srcu, o čemu govori i ovaj gest – istakao je Kovačević.

Ideja kompanije Mozzart koja poseban akcenat stavlja na društveno odgovorno poslovanje i humanitarni rad, prema rečima direktora njenog sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, jeste da doprinese razvoju sportskog duha kod mladih, ali i našoj reputaciji košarkaške nacije.

-  Bili bismo presrećni kada bi nam jednog dana sa balkona beogradske gradske Skupštine mahao neko od ovih klinaca koji će igrati košarku na Brankovom terenu. Nastavićemo da pomažemo sport i doprinosimo razvoju lokalnih zajednica, koliko god smo u mogućnosti, posebno onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Posle terena u Ljuboviji MOZZARTOV sportski karavan nastavlja dalje, do ispunjenja konačnog cilja, a to je obnova svih 100 košarkaških terena. Sledeći na redu su Kragujevac, Čačak, Novo Miloševo... Zadovoljstvo je što je akcija „100 terena za jednu igru“ prevazišla granice naše zemlje i došla i do Republike Srpske, gde će ime košarkaških velikana poneti još četiri terena-  najavio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija