• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2018

19:16

LIK ME PLJUNE, A JA NJEGA NA SPAVANJE! Dino Rađa otkrio kako je dobio otkaz u Grčkoj

Košarka

LIK ME PLJUNE, A JA NJEGA NA SPAVANJE! Dino Rađa otkrio kako je dobio otkaz u Grčkoj

Podeli vest

Dino Rađa, član košarkaške Kuće slavnih, ispričao je zanimljivu priču iz svoje karijere

Obelodanio je momente iz prijateljstva sa Slobodanom Piksijem Subotićem, nekadašnjim slovenačkim košarkašem koji je već dugo u trenerskim vodama. Piksi Subotić je Rađu trenirao u grčkom Panatinaikosu.

- Igrali smo mi jedan protiv drugog nekoliko puta, čak me je pokušavao čuvati najčešće neuspešno, ali tek kad smo se sreli na relaciji trener igrač povezali smo se nenormalno. U trenutku mog dovođenja svi novinari su mu j.m. jer su mislili da sam gotov zbog godina i operacije kolena 6 meseci ranije. Šta će ti stari igrač bez nogu i motiva. E tu su se grdno za*ebali. Od prvog dana smo se dogovorili na jedan trening dnevno. Čak sam to imao u ugovoru.

Naravno da to nikad nije bilo zloupotrebljeno jer sam ja taj meni bitni trening tonizacije u teretani redovno radio na svoju ruku po potrebi. Obavezno pre utakmice i bar još jedan put nedeljno. Zato sam bio na treningu svež i raspoložen za nabijanje boca i stolica na tribine kad sam smatrao da ekipa dobro ne trenirala, a to je kod Grka bilo često. Onda su me gledali popreko koji mi je k. ali danas kad me vide kažu da je to bio ključ u njihovom odrastanju - započeo je tekst Dino Rađa

Starsportphoto©


Rađa je u jednoj situaciji instiktivno reagovao na provokaciju i to je bilo kobno za njegovu i sudbinu trenera Subotića.

 - Toliko smo se povezali ljudski da smo oboje zbog toga dobili nogu iz kluba. Nakon zadnje utakmice prvenstva pred plej-of na izlasku iz dvorane njega napadne neki lik i počne da ga vređa. Ja onako pod adrenalinon ga uhvatim za vrat. Lik me pljune i akcija reakcija posaljem ja lepo njega na spavanje. Naravno, da je to bio sin od gazde i da smo obojica bez obzira na osvojeno prvenstvo dobili nogu. To me je odvelo u Zadar, ali o tome za koji dan. Ovoga sam nakon par godina nazvao i izvinio se, jer šakama nije način rješavanja problema. Kume, bilo nam je lepo, a i još je - zaključio je Rađa.

Piksi Subotić i Dino Rađa su napravili veliki uspeh u istoriji Panatinaikosa. 

Do nas dvojice Panatinaikos nije bio prvak Grčke 14 godina. Osvojili smo dva prvenstva zaredom i time upalili okidač za njihove dalje uspehe. Naravno da je i sa njime bilo ima slike nema tona. Kad se usudio da me izvede iz igre kad sam ja smatrao da ne treba odmah je bilo pi***ranje i desetak dana bi dogovarali preko žena odlaske na trening i aerodrom. I sad šta sam naučio od njega. Očajno sam igrao jednu utakmicu u gostima i kažem ja njemu daj izbaci me iz igre vidiš da neman pojma. Samo ti igraj kaže on. Imaš dovoljno pameti da se sam izvučeš iz krize. I naravno da sam zadnjih 5 minuti rešio utakmicu s 6-7 poteza na egalu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija