• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2018

21:18

(FOTO) "ORLOVI" DEMOLIRALI ESTONIJU! Srbija napravila veliki korak ka Mundobasketu!

Košarka

(FOTO) "ORLOVI" DEMOLIRALI ESTONIJU! Srbija napravila veliki korak ka Mundobasketu!

Podeli vest

Demolirali su košarkaši Srbije u "Pioniru" reprezentaciju Estonije rezultatom 91:65 u drugom meču septembarskog prozora kvalifikacija za Mundobasket

 

Nakon poraza od Grčke na Kritu, "orlovi" su malo sebi zakomplikovali život, ali su u Beogradu došli do vrlo bitne pobede u borbi za Mundijal u Kini. Sa skorom 5-3 Srbija se učvrstila na trećem mestu grupe L u kojoj su ispred naše selekcije Nemačka i Grčka.

Razlog za brigu posle ubedljive pobede je izlazak Bogdana Bogdanovića iz igre već u prvim minutima utakmice, a navodno se požalio na povredu.

Najefikasniji u srpskom timu je bio Nemanja Bjelica sa 14 poena, 11 je ubacio Vladimir Lučić, a Miroslav Raduljica 10 poena. Na drugoj strani su se istakli Indrek Kajupank sa 17, Maik-Kalev Kocar sa 12 i Sander Rajeste sa 12.

Kvalifikacije za SP

2. kolo

Gruzija - Grčka 85:86
Nemačka - Izrael 112:98 (92:92)
Srbija - Estonija 91:65

TABELA: Nemačka 8-0, Grčka 8-0, Srbija 5-3, Gruzija 3-5, Izrael 3-5, Estonija 2-6

Šut je izuzetno dobro služio goste na startu meča, pre svega Kajupanka je bio raspoložen. Ulaskom Miroslava Raduljice Srbija je podigla nivo igre, i stekla plus 6 posle prvih 10 minuta - 22:16.

Orlovi su nastavili u dobrom ritmu od starta druge deonice i vrlo brzo stekli prvu dvocifrenu prednost - 31:20. Bez problema su naši održavali vođstvo, a potom u finišu prve deonice meča serijom 7:1 otišli na 45:29 pred veliki odmor.

Serijom 12:3 početkom drugog dela "orlovi" su definitivno rešili pitanje pobednika. Poveli su puleni Aleksandra Đorđevića 59:32, stekli 17 poena više i Estoncima više nije bilo pomoći.

Ali, Đorđevićevi igrači se nisu tu zaustavljali. Nastavili su da pune koš rivala pa su poslednjih 10 minuta dočekali sa +34  - 74:70. Na kraju - 91:65 za Srbiju protiv Estonije.

Sledeći meč Srbija igra 21. novembra u Izraelu i tu bi pobedom rešila sve dileme oko odlaska na Svetsko prvenstvo.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

SRBIJA - ESTONIJA 91:65 (22:16, 23:13, 29:11, 17:25)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Konde (Španija), Jilmaz (Turska), Karabilecen (Turska)

SRBIJA: Simonović 7, Jelovac 10, Bogdanović 3 , Bjelica 14 , Kalinić 6, Lučić 11, Milosavljević 9, Raduljica 10, Milutinov 6 , Nedović 8, Micić 2, Jović 5.

ESTONIJA: Raieste 12, Vajdeman, Puidet, Kirves 1, Sut 5, Hermet 7, Kotsar 12, Nurger, Kurbas 6, Kajupank 17, Pasoja 2, Kulamae 3.

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj - pobeda Srbije 91:65!

Kajupank je pogodio novu  trojku za Estonu, ali brzo uzvraća Simonović za 86:57. Opustili su ruku gosti, pa opet vežu dve trojke, ali kasno su se probudili. Meč je odavno rešen.

Dve vezane trojke Estonaca, smanjuju minus ispod 30 poena, ali Kalinić vraća trojku, potom i Milutinov poentira. Ide Srbija na 83:50.

Orlovi su obezbedili pobedu, sada igraju za navijače, Simonović asistira a Milutinov zakucava i vodi Srbiju na 78:44.

Pokušavaju Estonci bar da ublaže minus, ali ne mogu da spuste ispod - 30. Srbi se poigravaju sa gostima i održavaju vođstvo - 76:44.

 

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Treća četvrtina

Micić, Jelovac i Nedović nastavili su da zatrpavaju koš Estinaca. Srbija pred poslednjih 10 minuta vodi 74:40.

Rezultat je trenutno 21:6 u trećoj četvrtini! 

Raste prednost Srbije, poentirao je Raduljica, pa Bjelica krade loptu i  sam završava kontru "flouterom", a Lučić nas trojkom vodi na + 31 - 66:35. Prednost raste, raste...rešeno je pitanje pobednika!

Serija Srbije 12:3!

Raduljica postiže svoj osmi poen, Estonci greše, a Bjelica to kažnjava trojkom. Idemo na 59:32 i gosti traže tajm-aut. 

Šteta Raduljica pravi treću ličnu, priznaju se poeni Estoniji uz slobodno bacanje. Ali, nema veze, Milosavljević ubacuje trojku, Srbija vodi 54:32.

Šest  vezanih poena Srbije, nastavili su naši gde su stali u prvom delu. Orlovi imaju +22 - 51:29.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Druga četvrtina

Jelovac povećava prednost Srbije, a onda Nedović postiže drugu trojku za "orlove" koji na kraju prvog dela igre vode 45:29.

"Orlovi" u sigurnom vođstvu, ne ispuštaju dvocifrenu prednost - 40:28.Do kraja poluvremena dva minuta.

Period bolje igre naših reprezentativaca. Sjajno, prekombinovali su se Estonci i propao im je napad, šteta što to naši ne kažnjavaju, ali je fauliran Jović, pa sa "penala" vodi naš tim na 36:25.

- Bogdan Bogdanović je otišao u slvačionicu. verovatno je povreda u pitanju!

Opet lako Estonci dolaze do pogotka, ali Bjelica odgovara istom merom za 33:22, a potom  Milosavljević sa penala siguran i imamo +12 - 34:22.

Simonović i Jelovac vode Srbiju na 31:20. Prvo dvocifreno vođstvo našeg tima.

Smanjuju Estonci rezultat na 25:18, a Đorđević odmah traži tajm-aut. Jović poentira posle tajm-auta,ali Kurbas prolazi ispod Milutinova i smanjuje na 27:20.

Nedović ne postiže trojku, ali Estonci prave faul, pa će imati tri slobodna bacanja.  Doneo je Srbiji  prednost od 25:16. Sada se već lakše diše. Imamo 9 poena više.

 

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

 

Prva četvrtina

Raduljica nas vodi na 22:16, a Estonci ne pogađaju za tri poena, dobro je. Mini serija "orlova" 4:0.Srbija vodi 22:16 posle prve četvrtine.

Kajupank najraspoloženiji u ekipi Estonije, ovog puta pogađa za dva poena, ali Srbija i dalje ima četiri poena više 20:16. 

Preokrenuli su opet gosti, ne daju se Estonci, ali Milosavljević pogađa u kontri vodi Srbiju na +3 - 17:14. 

Kajupak je baš raspoložen, nova trojka Estonca, ali s druge strane Bjelica odgovara , zakucava i ponovo vodimo 13:12.

Vraćamo prednost sa linije za slobodna bacanja, pa nakon novog egala Milosavljević ubacuje prve poene. Igra se poen za poen.

Lučić je sa linije penala smanjio minus, ali su Estonci ponovo poveli 7:5, međutim opet Lučić poravnava na 7:7. Šteta, Bjelica ne ubacuje trojku za vođstvo.

Loše je počelo, 2/0 imamo za tri poena. Ali, Bogdanović konačno pogađa trojku nakon promašaja i Srbija ima 3:0. Ali gosti uzvraćaju istom merom, mada nakon dva i po minuta igre, a onda preokreću na 5:3.

 

Meč Srbije prati i nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Foto: Starsportphoto

 

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija