• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vice

17.09.2018

15:38

ĐORĐEVIĆ BRUTALNO ISKREN: Ako neko želi da igra za reprezentaciju niko ne može da mu zabrani!

Košarka

ĐORĐEVIĆ BRUTALNO ISKREN: Ako neko želi da igra za reprezentaciju niko ne može da mu zabrani!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pričao je u intervjuu za Vice o neodazivanja nekih igrača na pozive u nacionalni tim.

 

Đorđević kaže da niko, pa ni NBA klubovi, ne mogu da zabrane igraču da igra za reprezentaciju ako to on stvarno hoće.

Ppred svako drugo okupljanje reprezentacije glavno pitanje je izostanak igrača pre svih onih ih NBA lige, koja uprkos dogovoru sa FIBA ima mehanizme da spreče igrače da se odazuvu pozivu reprezentacija. 

- Moje lično mišljenje, nevezano za ulogu koju imam u ovoj selekciji, je da niko ne može da zabrani igraču da igra za reprezentaciju ako on to želi. Ukoliko on ima neku malu sumnju, ili ne želi da igra, ili štaveć, uvek će naći neći izgovor – malo će ga podupreti ekipa, da mu sugeriše da ovo leto preskoči, odmori, radi nešto drugo...ali evo, da vam kažem šta je tu najveća caka - kazao je za Vice Đorđević.

Selektor je naveo primer legende španske i evropske košarke, Horhea Garbahose.

- Čini mi se 2006. godine, Horhe Garbahosa je odigrao za Španiju sa jednom malom povredom, odbivši zahteve Toronta da preskoči to leto. On je hteo da igra, doneo je medalju svojoj zemlji, ali je posle tokom godine imao neki problem, i NBA je videla da tu ima štetu u odnosu na njegov učinak za klub. Dakle, oni njega plaćaju, a on nije na terenu nego samo u protokolu. I otad je krenulo sa tim dogovorima, i ja uvek spomenem Garbahosu kao nekoga ko je želeo da igra za svoju reprezentaciju. Klub uvek može da se pozove na neki medicinski problem, na neku staru povredu, može da se sakrije iza bilo čega. Ali ukoliko igrač oseća da može, da želi, vrata su mu otvorena i niko ne može da mu zabrani da igra za reprezentaciju. Da stavimo na kraju sve na stranu, zadnja je igračeva. 



Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica bili su u septembraskom "prozoru" na raspolaganju nacionalnom timu. 

- Oni su bili ovde i pre nego što su otišli u NBA i već imaju jedan odnos prema nacionalnom dresu. Oni su sada ovde kao bolji igrači, postoje igračke promene, ali njihov odnos prema reprezentaciji, uticaj na druge igrače i posvećnost radu su uvek bili besprekorni. Nisu oni ništa novo doneli, oni su „stari“ pravi lideri ove grupe, i na pravi način odgovaraju na sve izazove koji su pred njima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija