• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

21.09.2018

13:25

SMEŠNO JE KAD MI NAJBOLJI STRELAC EVROPE TRAŽI SAVET! Jokić o specifičnom odnosu sa Bogdanovićem i zašto ne voli medije

Košarka

SMEŠNO JE KAD MI NAJBOLJI STRELAC EVROPE TRAŽI SAVET! Jokić o specifičnom odnosu sa Bogdanovićem i zašto ne voli medije

Podeli vest

Jedan od najboljih srpskih košarkaša današnjice Nikola Jokić otkrio je da se oseća prilično čudno kad mu sa druge strane jedan Bogdan Bogdanović zatraži savet budući da je reč o najboljem strelcu Evrope i igraču koji je stariji o Denverovog prvotimca tri godine

Ipak, ne bi trebalo prenebregnuti da Jokić ima duži staž u odnosu na prošlosezonskog rukija Bogdana, što ipak nije sprečilo Somborca da se i dalje smeška na to.

Bogdan Bogdanović mi recimo traži savet. Najbolji strelac Evrope! Šta ja mogu da mu kažem?! To mi je pomalo smešno, čudan mi je osećaj - otkrio je Jokić.

On je rekao i da je košarkašku insiraciju crpeo iz kapitena Partizana Novice Veličkovića, koji je u momentu Jokićevog stasavanja briljirao na evroligaškim utakmicama u crno-belom dresu.

Kad sam počinjao u Somboru, Novicom Veličković je bio u Partizanu. Svojim temperamentom, zalaganjem, talentom, davao je primer. Ako možda nije bolji od nekog, on će naći način da bude bolji - rekao je Jokić koji je kasnije dalio svlaičionicu Mege sa uzorom, pa se vratio na sećanje na najjaču ligu sveta:

- Džordan je prvo sećanje na NBA. On je svima bio primer. Voleo sam i Mekgrejdija, a Medžika Džonsona se ne sećam toliko. Ne mogu da kažem da sam imao idola, ali hteo sam uvek da igram recimo kao Tim Dankan, Boris Dijao - rekao je Jokić.

Košarkaš Denvera je rekao da čvrsto stoji na zemlji uprkos ogromnom usponu u karijeri, jer kaže da to nije išlo naglo, već postepeno i da tu skromnost pretočava kroz izbegavanje luksuznog načina života.

Karijera mi je išla nekako po stepenicama. Igrao sam u Somboru, Vojvodini, pa u Megi, stigao na Najk hoops summit, pa na draft. Ostao sam još jednu godinu u Srbiji, pa otišao u NBA. Sve je bilo stepenik po stepenik, tako da možda nisam ni osetio koliko je to veliko. To je za mene normalna stvar, i dalje radim isto što sam radio i pre - rekao je Jokić pa nastavio:

- Odmor je najlepši deo sezone, kad si kod kuće. Nekom je to Las Vegas, nekom Bahami, a meni Sombor. Dobar deo leta sam proveo u svom rodnom gradu, sa prijateljima, porodicom, rođacima... Igrao sam malo i odbojku na pesku - izjavio je bivši košarkaš Mege.

Po sopstvenom priznanju, uživa u Denveru i voleo bi koliko je moguće duže da ostane u ovom gradu i klubu, a otkriva i zašto ga nerviraju mediji.

Iz mog ugla, mediji su i dobra i loša strana sporta. Igram košarku da bih igrao košarku, a ne da bih pričao medijima. Ne volim javnost. Jer to je nešto što promeni čoveka, kad postaneš popularan - iskren je Jokić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad

pre 5 godina

То говори о њему, колико је препотен момак. Шта је хтео да каже? Као да понизи Богдановића. Бар тако мени изгледа. А и то неиграње у репрезентацији???!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59