• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

02.10.2018

13:15

ZVEZDA JE FAVORIT, PARTIZAN AUTSAJDER! Srpski klubovi počinju takmičenje u Evrokupu

Košarka

ZVEZDA JE FAVORIT, PARTIZAN AUTSAJDER! Srpski klubovi počinju takmičenje u Evrokupu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde peti su favoriti za osvajanje Evrokupa, dok kladionice ne očekuju mnogo od Partizana u ovom takmičenju

 

Crveno-beli će prvi meč u Evrokupu odigrati danas protiv Ulma (19.00, Sport klub 1) u "Pioniru", a crno-beli će dan kasnije gostovati Trentu u Italiji (20.30, Sport klub 1).

Klub sa Malog Kalemegdana prethodni put učestvovao je u EK 2014. godine, kada je došao do polufinala. Bukmejkeri veruju da Zvezda ove sezone može da nadmaši taj rezultat i kvota da će osvojiti trofej je sedam (na uloženih 100 evra dobija se 700). Ispred izabranika Milana Tomića su samo Lokomotiva Kuban, Valensija, Unikaha i Uniks. S druge strane, Partizan je tek 19. favorit sa kvotom 60.

Korak po korak

Trener Crvene zvezde Milan Tomić kaže da ga ne zanimaju nikakve prognoze, već samo igra njegovog tima.

- Ne smatram da smo među favoritima za titulu. Ima mnogo dobrih timova u Evrokupu. Moramo da idemo korak po korak, pa ćemo videti dokle ćemo stići. Ne volim ništa da prognoziram - objašnjava Tomić.

Crveno-beli su novu sezonu u ABA ligi počeli pobedom protiv Cibone (78:68), a Tomić veruje da će njegovi izabranici u istom ritmu nastaviti i u Evropi.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Ulma. Naš prvi protivnik je ekipa koja je u vrhu nemačke košarke i koja napreduje u svakom segmentu. Zato je važno da odigramo kvalitetno - ističe Tomić.

Žele u top 16

S druge strane, trener Partizana Nenad Čanak nada se da njegovi izabranici u ovom takmičenju mogu da odu korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada su ispali posle prve faze.

- Cilj nam je prolazak u top 16, a videćemo da li ćemo u tome i uspeti. Sigurno da su glavni favoriti u našoj grupi Valensija i Zenit, dok sa ostalim timovima možemo da se nosimo. Sigurno smo kvalitetniji od Trenta i Ankare, a na našem terenu imamo šanse da savladamo svaki tim. Naravno, uz veliku podršku naših navijača - naglašava Čanak.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija