• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.11.2018

08:01

(VIDEO) BJELICA KRALJEVSKI, BOBIJEV DABL-DABL, JOKIĆ PODBACIO, TEO NEVIDLJIV! SrbI u NBA - od sjaja do očaja!

Košarka

(VIDEO) BJELICA KRALJEVSKI, BOBIJEV DABL-DABL, JOKIĆ PODBACIO, TEO NEVIDLJIV! SrbI u NBA - od sjaja do očaja!

Podeli vest

Kingsi igraju neverovatno dobro od starta sezone, što je malo ko oćekivao od NBA eksperta Nemanja Bjelica je odličan bio i u napadu i u odbrani

 
Nemanja Bjelica je sa Sakramentom zabeležio novu pobedu, pošto su Kingsi savladali Atlantu sa 146:115, a uspešan je bio i Denver Nikole Jokića na gostovanju Klivlendu sa 110:91, dok su poraz doživeli Miloš Tedosić i Boban Marjanović, čiji su Klipersi izgubili na gostovanju Filadelfiji sa 112:113.

Nemanja Bjelica igra u životnoj formi i potpuno se preporodio u Sakramentu, koji je zabeležio šestu pobedu u sezoni. Beli je postigao 19 poena uz odlične procente šuta (7 od 11 ukupno, 3 od 5 za tri poena i 2 od 2 sa slobodnih bacanja). Uz to je imao i 2 skoka, 3 asistencije i dve ukradene lopte, za svega 23 minuta na parketu.

Bjelica je ponovo odigrao profesorski i svaki minut na terenu je maksimalno dobro iskoristio. Od njega su jedino efikasniji bili De Aron Foks, koji je imao tripl-dabl sa 31 poenom, 10 skokova i 15 asistencija, kao i Badi Hild, koji je postigao 27 poena.

Foto: Tanjug/AP

U Atlanti je najefikasniji bio Džeremi Lin sa 23 poena.

Denver je zabeležio trijumf u Klivlendu uz samo 4 poena Nikole Jokića, koji je imao i 6 skokova i triasistencije, jednu ukradenu loptu i blokadu.

Nije ga služio šut (2 od 5 ukupno iz igre, 0 od 1 za tri) pa nije preterano ni forsirao i prepustio je raspoloženijim saigračima da zatrpaju koš Kavalirsa koji imaju skor 1:7 od starta sezone.

Huančo Ernangomez je bio najefikasniji a 23 poena, 16 je dodao Pol Milsap, a 14 Geri Geris. Kod Klivlenda se istakao Džordan Klarkson sa 17 poena.

Boban Marjanović je protiv Filadelfije za 22 minuta na parketu postigao 15 poena i imao je 11 skokova, uz tri blokade i po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Bobi je imao dobre procente šuta (5 od 7 za dva, 5 od 6 sa slobodnih bacanja), ali njegov tim nije mogao do boljeg rezultata protiv Siksersa, koje je predvodio Džoel Embid sa 41 poenom i 13 skokova.

Miloš Teodosić je na parketu proveo samo 5 minuta i upisao je dve asistencije. Lu Vilijams je za Kliperse postigao 25 poena, Galinari 25, a Tobijas Heris 24, ali je Filadelfija imala više raspoloženih igrača na ovom meču i zadržala je maksimalan učinak na domaćem terenu.

U derbiju istočne konferencije, Boston je savladao Milvoki sa 117:113, uz 28 poena Kajrija Irvinga, dok su po 18 postigli Gordon Hejvord i Al Horford. Janis Adetokumbo je postigao 33 poena i imao 11 skokova kod Baksa.

Sjajan je u pobedi Portlanda nad Nju Orleansom od 132:119 bio i Jusuf Nurkić, koji je postigao 20 poena i imao 9 skokova, pa je uz Demijana Lilarda (26 poena) bio najzaslužniji za trijumf. Na drugoj strani,Nikola Mirotić je za Pelikanse postigao 18 poena i 13 skokova.

Rezultati:

Šarlot - Oklahoma 107:111
Klivlend - Denver 91:110
Filadelfija - LA Klipers 122:113
Atlanta - Sakramento 115:146
Boston - Milvoki 117:113
Portland - Nju Orleans 132:119


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
krle

pre 5 godina

Ne mozete pisati clanak tako sto cete samo prepisati statistiku, Jokic nije podbacio, igrao je odlicno samo sto je vise bacio akcent na odbranu i organizaciju napada a trener ga je izveo pocetkom cetvrte cetvrtine da bi ga kao najkorisnijeg za tim odmorio. Igrao je bolje nego protiv Cikaga gde je ubacio 22 poena ali uz 6 izgubljenih lopti koje je protivnik odmah pretvarao u kos i moze samo da zahvali Milsapu sto nisu izgubili.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija