• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2018

20:57

(VIDEO) EVROLIGA: Zvižduci u "Morači" -  Budućnost ne zna za pobedu, Barsa redom ruši!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Zvižduci u "Morači" - Budućnost ne zna za pobedu, Barsa redom ruši!

Podeli vest

Barselona je u 6. kolu Evrolige u gostima pobedila Himki sa 87:80 i upisala četvrti trijumf zaredom, dok je Budućnost poražena u Morači od Žalgirisa 72:60

 

Katalonska ekipa meč je prelomila tokom druge i treće četvrtine meča. Toma Ertel je postigao 18 poena, dodao je i osam asistencija, dok su Ante Tomić i Kris Singlton ubacili po 16 poena.

Najbolji u domaćoj ekipi bio je Aleksej Šved koji je postigao 27 poena i podelio šest asistencija, a Čarls Dženkins utakmicu je završio sa šest poena i četiri skoka.

 

 

Košarkaši podgoričke Budućnosti doživeli su i šesti poraz u isto toliko mečeva u Evrolige, pošto je od osvajača ABA lige bolji bio tim Žalgirisa rezultatom 72:60.

Ekipa Aleksandra Džikića je jurila rezultat od samog starta utakmice, a samo je jednom bila u prednosti. Ali, usledila je serija 7:0 gostiju, a tim iz Kaunasa stigao do velikih +9 pred poslednju deonicu.U finišu meča začuli su se čak i zvižduci navijača koji su očekivali mnogo više od Podgoričana.

Samo je Alen Omić bio dvocifren u redovima domaćina sa 16 poena, dok je na drugoj strani Brendon Dejvis ubacio 18 poena, a Kavaliauskas 12. Gostima je ovo bila treća pobeda ove sezone u Evroligi, a Budućnost je i dalje bez ijedne.

 

 

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u meču šestog kola Evrolige protiv Olimpijakosa 93:80 i zabeležili četvrtu pobedu u sezoni.

Lukas Lekavičijus bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, 14 je dodao Nik Kalates, a dva manje Tanasis Adetokumbo. U Olimpijakosu je Jorgos Printezis sa 26 poena nio najraspoloženiji, Janis Tima je dodao 17, a Nikola Milutinov 11 poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

 

 

 

EVROLIGA

6. kolo 

Petak
Himki - Barselona 80:87
Budućnost - Žalgiris 60:72
Panatinaikos -  Olimpijakos 93:80
Baskonija - Fenerbahče 72:74

Četvrtak
Bajern - Darušafaka 116:70
Makabi - Real Madrid 66:87
Olimpija Milano - CSKA 85:90
Gran Kanarija - Efes 90:94

Tabela: Real 6-0, CSKA 6-0, Fenerbahče 5-1, Panatinaikos 4-2, Armani 4-2, Barselona 4-2, Efes 4-2, Bajern 3-3, Žalgiris 3-3, Olimpijakos 3-3, Baskonija 2-4, Himki 1-5, Makabi 1-5, Gran Kanarija 1-5, Darušafaka 1-5, Budućnost 0-6.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija