• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

20.11.2018

08:09

(FOTO/VIDEO) KONAČNO IGRALI SVI SRBI! Jokić blistao i izgubio, Teo bez poena, Bobi solidan, A BOGDAN I BJELICA NADIGRALI VESTBRUKA!

Košarka

(FOTO/VIDEO) KONAČNO IGRALI SVI SRBI! Jokić blistao i izgubio, Teo bez poena, Bobi solidan, A BOGDAN I BJELICA NADIGRALI VESTBRUKA!

Podeli vest

Odlično veče za naše igrače, Denver poražen uprkos vođstvu od 17 poena, Klipersi na samom vrhu Zapadne konferencije, Kingsi ponovo "u plusu"

 
Sva petorica srpskih košarkaša bili su na terenu u noći između ponedeljka i utorka na NBA terenima.

Pobede su ostvarili Teodosić i Marjanović sa Klipersima, Bogdanović i Bjelica sa Kingsima, dok je Jokić, mada najefikasniji od svih svojih zemljaka, pretrpeo poraz sa svojim Denverom.

Nagetsi (10-7) su imali i najtežeg rivala, drugoplasirani tim Istoka Milvoki (12-4) gde su u povoju druge deonice vodili 17 razlike u nekoliko navrata, ali su dozvolili Baksima da se potpuno vrate u meč, na kraju i da ih kazne za propuštenu priliku - 104:98.

Presudila je serija 8:0 sredinom poslednje četvrtine, uz dve trojke Erika Bledsoa, za rezultatski beg i nastavak dobre serije Baksa u čijim je redovima, po običaju, blistao Janis Adetokumbo, sa 29 poena ovog puta.

Foto: Tanjug/AP

Nebeski skok: Rasel Vestbruk

Nikola Jokić je utakmicu završio kao najefikasniji u svom timu sa 20 poena, upisao je pored toga i 5 skokova i 5 asistencija.

Konačno, u igri smo, posle dva meča bez minutaže, videli Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića, čiji su Klipersi, posle trijumfa nad Atlantom u gostima (127:119), sada na deobi prvog mesta Zapada koje dele sa Golden Stejtom i Portlandom sa skorom 11-5.

Teo i Bobi igrali su po deset minuta, s tim da je Marjanović bio daleko produktivniji sa 12 poena, za razliku od Miloša koji je ostao bez poenterskog učinka.

Zablistao je Majk Skot u Džordžiji sa šest ubačenih trojki, pogledajte ih.

Najefikasniji kod Klipersa bili su Tobajas Heris sa 24 poena i sjajni Montrez Herel sa 25.

Pobedio je i Sakramento.

Posle dva poraza, Kingsi su pred svojim navijačima savladali Oklahomu, i to drugi put ove sezone - 117:113, ostali u plej-of zoni (9-8).

Važan doprinos pobedi domaćeg tima dali su Bogdanović sa 16 poena i Bjelica sa 12, a najveći Badi Hild, koji je uz ključne trojke uposlednjoj deonici, meć završio 25 poena.

Foto: Tanjug/AP

Bogdan dobar i u odbrani

Iman Šampert je odigrao meč sezone, završio ga je sa 23 poena, mada je čak 21 dao već do poluvremena.

Pogledajte jednu od tri Bogdanovićeve asistencije, ova je išla kroz noge Stivena Adamsa za Kolija-Stajna, koji je sjajnu zamisao Srbina završio zakucavanjem.

Pobeda Kingsa dobija još više na značaju zbog povratka Vestbruka u sastav Oklahome posle nekoliko dana pauze usled povrede i rođenja blizanaca. Vestbruk je u imao 29 poena što, na kraju, i uz 27 poena Džordža, nije bilo dovoljno za prevagu nad raspoloženim Kingsima.

Rezultati

Šarlot - Boston 117:112
Detorit - Klivlend 113:102
Indijana - Juta 121:94
Filadelfija - Finiks 119:114
Atlanta - L.A. Klipers 119:127
Memfis - Dalas 98:88
Milvoki - Denver 104:98
Nju Orleans - San Antonio 140:127
Sakramento - Oklahoma 117:113



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija