• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2018

22:07

(VIDEO) EVROLIGA: Gudurić bez promašaja za tri u Tel Avivu, Milutinov i Gos prvi srušili Real!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Gudurić bez promašaja za tri u Tel Avivu, Milutinov i Gos prvi srušili Real!

Podeli vest

Košarkaši madridskog Reala doživeli su prvi poraz u Evroligi ove sezone, poraženi su od Olimpijakosa u "Dvorani mira i prijateljstva" rezultatom 88:83, dok je Fenerbahče kao gost savladao Makabi 74:70


Olimpijakos je nošen  Spanulisom i Vilijams-Gosom košarkaši Olimpijakosa na veliki odmor otišao sa 11 poena prednosti. Međutim, stali su Grci u nastavku, Madriđani su to iskoristili pa je pred poslednjih 10 minuta igre rezultat bio 65:65. Olimpijakos je ipak uspeo da se vrati prednost, nakon trojke Spanulisa i u finišu imao 


Bivši plej Partizana Vilijams-Gos je sa 23 poena predvodio pobednike, Spanulis je dodao 20 poena, Strelnijeks 15 i Zek LeDej 12 postignutih poena, Milutinov je meč završio sa osam poena i devet skokova. Sa druge strane 16 poena Kerola, 14 uz 13 asistencija Kampaca, 12 poena je dodao Rudi Fernandez.

Nakon devete runde, Real na vrhu sa skorom 8-1, Olimpijakos je upisao petu pobedu (5-4). Jedina neporažena ekipa je moskovski CSKA.

 

 

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su na gostovanju Makabi sa 74:70, u devetom kolu Evrolige. Reprezentativci Srbije Nikola Kalinić i Marko Gudurić imali su solidno veče. Kalinić nije briljirao u napadu, ubacio je samo dva poena je imao sedam skokova, dok je Gudurić postigao 13 poena, uz 3/3 van linije 6,75.

Najefikasniji u timu Željka Obradovića bio je Kostas Slukas sa 18 poena, dok je Jan Veseli ubacio 11, odnosno Lovernj osam, koji je imao i osam skokova. Makabi je pretrpeo sedmi osmi poraz u devet utakmica, a po 15 poena postigli su Vilbekin i Kalojaro, dok je Diandre Kejn ubacio devet. 

Fenerbahče je ostvario osmu pobedu i nalazi se na vrhu tabele, dok je Makabi na začelju.

 

 

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Darušafaku sa 93:88 u devetom kolu Evrolige. Turski derbi rešen je u trećoj deonici, koju je ekipa Ergina Atamana dobila sa ubedljivih 32:14. Darušafaka se nije predavala, topila je minus u nastavku utakmice, u finišu prišla na tri poena, ali do preokreta nije mogla. 

Srpski košarkaša Vasilije Micić odigrao je dobru partiju u dresu Efesa, a meč je završio sa devet poena, osam asistencija, pet skokova. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Francuz sa 24 poena, Plajs se ubacio 12, Botum 11, a Larkin deset. 

Kod Darušafake Majkl Erik je postigao 18, Peinars 15, dok su po 11 zabeležili Evans i Bajgul. 

 

 

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su na gostovanju Gran Kanariju sa 89:74. Srpski košarkaš Vladimir Lučić odigrao je dobar meč za pobednički sastav, dok je Dangubić imao partiju ispod proseka. Bivši košarkaš Partizana postigao je 11 poena i uz to je imao četiri skoka, dok je nekadašnji igrač Crvene zvezde ubacio samo dva poena.

Za klub iz Minhena nije igrao Stefan Jović, kao ni Milan Mačvan, koji je već neko vreme van terena zbog povrede kolena. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Maodo Lo sa 22 poena, Derik Vilijams je ubacio 20, Kopene je ubacio 11, a Buker deset. 

U domaćem sastavu Balvin i Eriksen su ubacili 15, dok je srpski košarkaš Nikola Radičević postigao šest, uz četiri asistencije. 

 


EVROLIGA

9. kolo

Četvrtak

Darušafaka - Anadolu Efes 88:93
Olimpijakos - Real Madrid 88:83
Makabi - Fenerbahče 70:74
Gran Kanarija - Bajern 74:89

Petak

Žalgiris - Himki 18.45 
Baskonija - PAO  20.30
Budućnost - CSKA 20.30
Barselona - Milano 21.00

Tabela

Foto: printscreen

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija