• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportski žurnal

28.11.2018

14:35

PAUNIĆ BIO NA IVICI GUBITKA NOGE, ALI I ŽIVOTNO UGROŽEN! Srpskom košarkašu se rutinska operacija pretvorila u dramu

Košarka

PAUNIĆ BIO NA IVICI GUBITKA NOGE, ALI I ŽIVOTNO UGROŽEN! Srpskom košarkašu se rutinska operacija pretvorila u dramu

Podeli vest

Srpski košarkaš Ivan Paunić otkrio je šokantne detalje koji su obeležile period nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena, koja se umesto rutinskog oporavka pretvorila u strah da ne izgubi nogu, a naposletku i život da su se crne slutnje obisitinile

Sve je počelo 28. aprila, kada se povredio na treningu Tofaša. Osetio je oštar bol u kolenu, posle čega je obavio pregled na magnetnoj rezonanci, gde mu je utvrđena parcijalna ruptura ligamenata ispod čašice i usledila je operacija koja je bila početak horora za reprezentativca Srbije.

Kako je istakao oporavak je trebalo da traje između pet i sedam nedelja, ali stvari nisu nikako tekle po planu.

- Kada sam počeo s oporavkom, krenule su i visoke temperature. Mislio sam da sam se prehladio, da sam zakačio neki virus. Ali, prošlo je desetak dana, a situacija je svakim danom bila sve gora. Odmah sam kontaktirao doktora koji mi je rekao da je to normalno posle operacije. Pritom, koleno je počelo da menja boju i otiče. Slao sam fotografije i uvek dobijao isti odgovor. Sve do trenutka dok se nisam srušio na terapiji - izjavio je Paunić i prešao na tačku posle koje je strah postojao sve veći:

Zbog sepse je postojala opravdana bojazan da ta izuzetno opasna bakterija ne zahvati kost i ligamente, što znači da bih ostao bez noge. A, ako se raširi kroz krv, onda može da bude i fatalno. Sve u roku od sedam dana. Zbog sepse je postojala opravdana bojazan da ta izuzetno opasna bakterija ne zahvati kost i ligamente, što znači da bih ostao bez noge. A, ako se raširi kroz krv, onda može da bude i fatalno. Sve u roku od sedam dana. Hteo sam da odem kući, da budem u krugu porodice. Lekari su mi rekli da ne dolazi u obzir, da je bakterija izuzetno opasna, a da situacija nije bezazlena. Tokom ta dva meseca svakog dana sam primao najjače antibiotike, ali temperatura nije padala. Molio sam Boga samo da se jedno jutro probudim bez temperature- otkrio je šokantne detalje Paunić.

Srećom sve se završilo kako treba i Paunićev oporavak je krenuo u pravom smeru, sada je u Beogradu, a na teren bi trebalo da se vrati početkom naredne godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17